VIDEO Kapela The Charlatans vydá album Different Days

NETKY.SK • 20 Marec 2017, 15:40 • 2 min
VIDEO Kapela The Charlatans vydá album Different Days

BRATISLAVA - Anglická indierocková kapela The Charlatans oznámila, že v máji vydá trinástu štúdiovku s názvom Different Days. Novinka sa dostane na trh v piatok 26. mája a k dispozícii bude na CD, vinyle, kazete či v digitálnej podobe.

slovakia

left justify in out

Okrem pevnej zostavy formácie - speváka Tima Burgessa, basgitaristu Martina Blunta, gitaristu Marka Collinsa a klávesáka Tonyho Rogersa sa na albume podieľali aj viacerí známi hudobníci. Medzi nich patria napríklad bubeníci Peter Salisbury, známy z už nefungujúcej formácie The Verve, a Stephen Morris zo skupiny New Order, ktorí tak počas nahrávania zastúpili zosnulého člena The Charlatans Jona Brookesa.

 

Na štúdiovku prispeli napríklad aj gitarista už nefungujúcej kapely The Smiths Johnny Marr, Anton Newcombe z formácie The Brian Jonestown Massacre či Gillian Gilbert z New Order. Okrem nich na novinke spolupracoval tiež gitarista a spevák už nefungujúcej skupiny The Jam Paul Weller, ktorý je jedným z autorov piesne Spinning Out. 

Kapela The Charlatans vznikla v roku 1989. Odvtedy uviedla na trh dvanásť štúdioviek, pričom všetky sa umiestnili v prvej štyridsiatke britského albumového rebríčka. Tri z nich - debut Some Friendly (1990), The Charlatans (1995) a Tellin' Stories (1997) - sa umiestnili na prvej priečke. Medzi ich ďalšie komerčne úspešné nahrávky patria napríklad aj Up to Our Hips (1994), Us And Us Only (1999), Wonderland (2001), Simpatico (2006) či zatiaľ posledná štúdiovka s názvom Modern Nature (2015).

 

Na konte majú tiež päť kompilácií a tri živé albumy. Formáciu momentálne tvoria spomínaní Tim Burgess, Martin Blunt, Mark Collins a Tony Rogers. V skupine však v minulosti pôsobili aj spevák Baz Ketley, gitarista Jon Day či klávesák Rob Collins, ktorý zahynul pri autonehode v roku 1996. Spomínaný Brookes, ktorý hral v kapele od jej vzniku, skonal v roku 2013 na rakovinu. 

Tracklist albumu The Charlatans - Different Days: 


01 Hey Sunrise f. Peter Salisbury & Stephen Morris
02 Solutions f. Stephen Morris & Nik Void
03 Different Days f. Johnny Marr & Sharon Horgan
04 Future Tense f. Ian Rankin
05 Plastic Machinery f.Johnny Marr & Anton Newcombe
06 The Forgotten One f. Kurt Wagner
07 Not Forgotten f. Johnny Marr & Anton Newcombe
08 There Will Be Chances f. Peter Salisbury
09 The Same House f. Gillian Gilbert & Stephen Morris
10 Over Again f. Donald Johnson & Nik Void
11 Lets Go Together f. Peter Salisbury
12 The Setting Sun 
13 Spinning Out f. Paul Weller




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona