VIDEO Kapela Ride zverejnila skladbu All I Want

NETKY.SK • 27 Apríl 2017, 13:37 • 2 min
VIDEO Kapela Ride zverejnila skladbu All I Want

BRATISLAVA - Anglická rocková kapela Ride zverejnila skladbu All I Want. Spevák a gitarista skupiny Andy Bell prezradil, že novinka je inšpirovaná politickou situáciou vo Veľkej Británii.

slovakia

left justify in out

"Neznamená to, že teraz z nás bude 'politická kapela', no súčasný stav vo Veľkej Británii je taký zlý, že sme ho pri písaní textov na album nemohli nechať bez povšimnutia," objasnil.

Skladba sa bude nachádzať na albume Weather Diaries, ktorý formácia plánuje vydať 16. júna. Muzikanti predtým zo štúdiovky ponúkli single Charm Assault a Home Is a Feeling. Na produkcii albumu sa podieľal Erol Alkan, s ktorým už spolupracovali napríklad Franz Ferdinand alebo Mystery Jets. Mix mal na starosti Alan Moulder, ktorý pracoval aj na prvých dvoch albumoch formácie.

Ride založili v roku 1988 v Oxforde Andy Bell, Laurence Colbert, Mark Gardener a Steve Queralt a boli predstaviteľmi žánru shoegaze. Dovedna vydali štyri štúdiové albumy - Nowhere (1990), Going Blank Again (1992), Carnival of Light (1994) a Tarantula (1996).

 

V roku 1996 ukončili činnosť a začali pracovať na individuálnych projektoch. O päť rokov neskôr ju však nakrátko obnovili pre vystúpenie v televíznej show. Oficiálny návrat na hudobnú scénu ohlásili v roku 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies