VIDEO Kapela Phoenix predstavila tri nové skladby

NETKY.SK • 24 Apríl 2017, 15:21 • 2 min
VIDEO Kapela Phoenix predstavila tri nové skladby

BRATISLAVA - Francúzska rocková kapela Phoenix predstavila tri nové skladby. Urobila tak v sobotu počas vystúpenia v Muziekcentrum Trix v belgických Antverpách, kde odohrala svoj prvý koncert po troch rokoch. Ako informoval americký online magazín Consequence of Sound, novinky, ktoré počas spomínaného vystúpenia formácia zahrali, majú názvy Ti Amo, Role Model a J-Boy. Z poslednej menovanej pritom predstavili už v marci krátku ukážku.

slovakia

left justify in out

Kapela 12. mája v Miami odštartuje svetové turné. Po sérii koncertov v Severnej Amerike sa koncom júna presunú do Európy, kde navštívia napríklad aj festival Out of the Woods v rakúskom mestečku Wiesen, Melt! Festival v Berlíne či Rock in Roma v Ríme. Následne sa predstavia v Ázii, a to konkrétne v Indonézii, Japonsku a na Filipínach. V septembri potom absolvujú ešte koncerty v Dubline, Paríži a Londýne.

Skupina Phoenix vznikla v roku 1999 vo Versailles a jej zostavu tvoria Thomas Mars (spev), Deck d'Arcy (basgitara, klávesy), Christian Mazzalai (gitara) a Laurent Brancowitz (gitara, klávesy). Debutovali o rok neskôr albumom United, po ktorom nasledovali štúdiovky Alphabetical (2004), It's Never Been Like That (2006), Wolfgang Amadeus Phoenix (2009) a Bankrupt! (2013). Okrem toho vydali aj dve koncertné nahrávky. Ich najúspešnejšími singlami sú 1901 a Lisztomania.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona