VIDEO Kapela Linkin Park dobyla po šiesty raz albumový Billboard

NETKY.SK • 29 Máj 2017, 10:23 • 2 min
VIDEO Kapela Linkin Park dobyla po šiesty raz albumový Billboard

BRATISLAVA - Americká kapela Linkin Park dobyla po šiesty raz americký albumový rebríček Billboard 200.

slovakia

left justify in out

Najnovšie sa jej to podarilo so štúdiovkou One More Light, ktorá sa dostala na trh 19. mája a počas prvého týždňa sa z nej v USA predalo 111-tisíc kópií. Skupina sa tak zaradila medzi zopár rockových kapiel, ktorým sa podarilo minimálne šesť ráz dobyť spomínaný rebríček. Rekord zatiaľ držia The Beatles s 19. nahrávkami, za nimi nasledujú The Rolling Stones s deviatimi, Led Zeppelin a U2 so siedmimi, Bon Jovi, Dave Matthews Band, Eagles a Metallica so šiestimi albumami.

Linkin Park sa predtým dostali na vrchol Billboardu 200 so štúdiovkami Meteora (2003), Minutes To Midnight (2007), A Thousand Suns (2010), Living Things (2012), a tiež EP nahrávkou Collision Course (2004), na ktorej sa podieľal rapper Jay-Z. S debutovým počinom Hybrid Theory (2000) obsadili druhú priečku a so zatiaľ predposledným The Hunting Party (2014) zas tretiu.

Kapela Linkin Park vznikla v roku 1996 v Kalifornii a v súčasnosti v nej pôsobia Chester Bennington, Mike Shinoda, Rob Bourdon, Brad Delson, Dave Farrell a Joe Hahn. Skupina vydala aj niekoľko ďalších EP a koncertných nahrávok, dve kompilácie či dva remixové albumy.

 

Medzi najväčšie hity držiteľov dvoch cien Grammy patria skladby Crawling, In The End, Somewhere I Belong, Numb či What I've Done.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies