VIDEO Kapela Hex zverejnila skladbu Nezaspím

NETKY.SK • 26 Október 2017, 16:36 • 2 min
VIDEO Kapela Hex zverejnila skladbu Nezaspím

BRATISLAVA - Slovenská kapela Hex zverejnila nový singel Nezaspím.

slovakia

left justify in out

Novinka je ďalším počinom autorskej dvojice Peter "Ďuďo" Dudák a Martin "Fefe" Žúži. "Hudobné nápady si nahrávam doma a v aute do mobilu. A potom si ich porovnávam s Fefeho textami. Tu bol prvotný nápad popevok tuduutuuuudu, k nemu som z textu Nezaspím spravil slohu, z ďalšieho nápadu som pripojil medzihru a Fefe na mieste napísal text a vymyslel aj refrénový text a melódiu. Takže to je naša klasická autorská spolupráca - z pesničky A sa cez nápady B a C dostaneme k piesni D," opísal vznik skladby autor hudby a spevák kapely Ďuďo.

 

"Možno to bude pre ľudí nezvyčajný singel od Hexu, je tam veľa elektroniky, vocoder, živé bicie sa pridajú až v polovici. Ale my radi takto pokúšame našich fanúšikov, ale aj kolegov a seba, aby sme nezostali stáť na mieste a nehrali dokola jednu úspešnú formulku," dodal.

Novinka sa bude nachádzať na novom albume, ktorý kapela plánuje vydať 6. novembra. "Pesnička Nezaspím vznikla na poslednú chvíľku počas nahrávania albumu. Text má možno aj sedem rokov, ale nikdy sa nám ho nepodarilo stvárniť tak, aby sme boli spokojní. Až nakoniec mi jedného dňa Ďuďo oznámil, že to urobil úplne inak. Pustil mi nápad v skúšobni a ja som vedel, že sme konečne doma. Trochu sme spolu ešte dotiahli refrén. Odrazu do seba všetko zapadlo a začalo prirodzene fungovať. Jednoducho, nekomplikovane, akoby to odjakživa malo tak byť," povedal textár a gitarista Fefe. "Inšpiráciou mi bola posteľ ako taká. Miesto, kde nikto netrávi rád noci sám, ktoré je útočiskom na tretinu života, miesto, kde často život aj vzniká, intímny priestor, kde sme takmer nahí," dodal.

Skladbu Nezaspím ako jedinú z pripravovaného albumu remixovali v štúdiu u Erika Lososa Horáka. Muzikanti pripravili k piesni aj videoklip, ktorý režíroval Braňo Špaček. "Na klip sme oslovili viacero tvorcov, väčšinou nám ponúkali tradičné veci v štýle láska, dievča, chalan... Potom prišiel nápad od Braňa Špačeka, ktorý nám absolútne sadol. Je trošku netradičný, ale hlbší. Máme pocit, že tú pesničku posunul o ďalší level vyššie," vysvetlil basgitarista Tomáš "Yxo" Dohňanský.

Hex je na scéne od roku 1989. Na konte má štúdiové albumy Ježiš Kristus nosí krátke nohavice (1992), Abrakadabra (1993), Hex (1994), Ultrapop (1997), Supermarket (1999), Víkend (2002), Nikdy nebolo lepšie (2006), Ty a ja (2010), ale tiež DVD Cesta z mesta (2007) či výberovku Všetko najlepšie 2013 - 1992 (2013).

 

Kapela odohrala už vyše tisíc koncertov prevažne na Slovensku, ale aj v Českej republike, Maďarsku či Spojených štátoch amerických. Predvlani uviedli na trh nahrávku Live in Stará tržnica.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies