VIDEO Kapela Hex vyhlásila súťaž o gitaru

NETKY.SK • 14 Október 2015, 11:45 • 2 min
VIDEO Kapela Hex vyhlásila súťaž o gitaru

BRATISLAVA - Slovenská kapela Hex vyhlásila súťaž o akustickú gitaru jej frontmana Petra "Ďuďa" Dudáka.

slovakia

left justify in out

Hudobný nástroj môže spolu s ďalšími cenami získať ten, kto si zakúpi vstupenku cez portál Predpredaj.sk na niektorý z koncertov, ktoré kapela odohrá počas novembra a decembra v šiestich slovenských mestách so skupinou Družina v rámci Všetko najlepšie acoustic tour 2015. "Chceme aj takto odmeniť našich fanúšikov, ktorí nás majú radi a celé roky nás podporujú. Ku gitare ešte pripojíme dve LP platne, dve cédečká a knižku Všetko najlepšie 2013 - 1992 (2013, pozn. SITA). Výherca získa i dve tričká, nálepky, podpiskarty a ďalšie drobnosti," doplnil gitarista Martin "Fefe" Žúži.

 

Muzikanti už začali s prípravami na špeciálne koncerty a spolupráca sa im veľmi páči. "Pre nás to bolo, je a bude jedno obrovské dobrodružstvo. Ideme spojiť zdanlivo nespojiteľné. To je na tom to vzrušujúce. Najskôr sme sa len spoznávali, ale keď sme sa na konci prvej skúšky rozchádzali domov, mali sme úsmev na tvárach. Spojenie výborne zafungovalo a už sa nevieme dočkať koncertov," uviedol basgitarista kapely Hex Tomáš "Yxo" Dohňanský.

 

Fanúšikovia a fanúšičky skupiny sa môžu tešiť na skladby v nových aranžmánoch. "Keďže na väčšine playlistu bude Družina hosťovať, naše piesne nadobudnú iný charakter. Zásadne sme prekopali aranžmány pár piesní. Družina má, samozrejme, nástroje, ktoré Hex doteraz využíval málo alebo vôbec nie. Husle, píšťalky a dievčenské vokály dodávajú našim songom celkom iný zvuk," vyjadril sa bubeník Tibor "Tybyke" Szabados. "Vokalistky prinášajú ženský element. Píšťalkár Družiny Jano Šimiak zas najviac reprezentuje folklórny svet. Znie to s ním, akoby naše piesne boli pôvodne ľudové. A ich huslista Marek Konček je šikovný inštrumentalista. Určite si vo viacerých piesňach strihne aj sólo," dodal Ďuďo.

 

Výnimočné hudobné spojenie bude možno pokračovať aj na budúci rok. "Spolupráca je fantastická. Chalani z Hexu sú ostrieľaní profíci. Spojenie týchto dvoch skupín spestrilo pesničky Hexu natoľko, že podľa mňa stojí za to pokračovať v spolupráci aj na budúci rok a to nahraním nového CD," prezradil Aty Béreš, basgitarista kapely Družina, ktorá má na konte albumy ako Družina (2004), Tragare (2006) a Neni dobre (2011), či známu skladbu Svieže rána.

 

 

Hex je na scéne už viac ako 20 rokov. Na konte má štúdiové albumy Ježiš Kristus nosí krátke nohavice (1992), Abrakadabra (1993), Hex (1994), Ultrapop (1997), Supermarket (1999), Víkend (2002), Nikdy nebolo lepšie (2006), Ty a ja (2010), ale tiež DVD Cesta z mesta (2007). Kapela odohrala už vyše tisíc koncertov prevažne na Slovensku, ale aj v Českej republike, Maďarsku či Spojených štátoch amerických.

Termíny Všetko najlepšie acoustic tour 2015:
12. novembra - Spišská Nová Ves, Kino Mier
19. novembra - Bratislava, Stará Tržnica
23. novembra - Žilina, Mestské Divadlo
25. novembra - Trenčín, Piano Club
3. decembra - Košice, Spoločenský Pavilón
10. decembra - Banská Bystrica, Aula Slovenskej Zdravotníckej Univerzity




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies