VIDEO Kapela Gladiator má nový singel Milióny ciest, chystá aj akustické turné

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 10:07 • 2 min
VIDEO Kapela Gladiator má nový singel Milióny ciest, chystá aj akustické turné

BRATISLAVA - Novým singlom s názvom Milióny ciest poteší svojich fanúšikov slovenská rocková zostava Gladiator. Baladickú skladbu zložil a otextoval bubeník skupiny Georgio Babulic. Podľa frontmana Mika Hladkého má byť predzvesťou nového albumu, ktorý by mal vyjsť ešte tento rok.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi rád, že po dlhšej dobe máme baladickejšiu gladiátorskú pesničku, pretože doteraz sme mali len všetko rytmické rýchlejšie veci, som rád, že ju máme v repertoári," uviedol pre TASR Hladký na margo novinky, ktorá pojednáva o živote. "Myšlienkou tej piesne je, že človek by sa mal rozhodnúť srdcom, kam povedú jeho cesty. Keď sa rozhodne srdcom, nikdy nič nepokazí, lebo si prežije danú situáciu oveľa intenzívnejšie, než keď sa rozhodne iba racionálne, rozumom," podčiarkol skladateľ, textár a bubeník Babulic.

 

Kapela sa podieľala aj na lyric videu k novej pesničke, ktoré snímali v prostredí Alekšinských rybníkov. "Dôverne ich poznáme z detstva, pochádzam z Alekšiniec, kde aj bývam, na tých rybníkoch sme vyrastali," doplnil Miko.

 

Novinka Milióny ciest má byť súčasťou špeciálneho albumu, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta v závere roka, ale zatiaľ je bez názvu. Obsahovať bude už nahrané piesne, ktoré však doteraz nevyšli na žiadnom nosiči. Platí to napríklad o predchádzajúcej singlovej nahrávke Zhora dole. "Nejaké tri-štyri pesničku sú už pripravené, ešte by sme ich chceli doplniť ďalšími s tým, že jedna z nich bude vianočná. Vianočnú pesničku ešte nemáme, tak sa na to tešíme," prezradil spevák hitov Divoký dážď, Raz tam v uličkách, Láska, Dnes je skvelý deň či Hlavu maj hore.

 

Gladiator tiež chystá veľké akustické turné. "Vo februári sme si tri akustické koncerty vyskúšali a veľmi sa nám to páčilo, tak sme sa rozhodli spraviť turné po celom Slovensku," vysvetľuje Babulic s tým, že unplugged tour plánuje kapela na november a december. Dovtedy ju čaká maratón klasických koncertov a vystúpení na rôznych letných festivaloch a eventoch. Rockeri z nitrianskej formácie si však vyhradili čas aj na dovolenkovanie. Obľúbenou zahraničnou destináciou ostáva v prípade kapely Gladiator Chorvátsko.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona