VIDEO Kapela Foo Fighters zverejnila skladbu Run

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 16:24 • 2 min
VIDEO Kapela Foo Fighters zverejnila skladbu Run

BRATISLAVA - Americká rocková kapela Foo Fighters zverejnila skladbu Run.

slovakia

left justify in out

Muzikanti predstavili k piesni aj videoklip, ktorý režíroval líder skupiny Dave Grohl. Členovia formácie v novinke hrajú zamaskovaní za starších mužov v ošetrovateľskom centre pre dôchodcov, ktorí sa počas koncertu vzbúria a ujdú na ulicu, kde prepadnú skupinku mladých ľudí zabávajúcich sa v aute.

Spomínaný 48-ročný spevák a gitarista kapely a bubeník Taylor Hawkins nedávno predstavili naživo novú skladbu s názvom The Sky Is A Neighbourhood. Urobili tak počas vystúpenia na štvrtom ročníku charitatívneho podujatia Acoustic 4 A Cure v San Franciscu. Kapela sa tento rok predstaví napríklad aj na poľskom festivale Open'er, ktorý sa bude konať od 28. júna do 1. júla v meste Gdynia.

Skupinu Foo Fighters založil v roku 1994 Dave Grohl. Urobil tak po tom, ako zomrel Kurt Cobain - frontman legendárnej Nirvany, v ktorej Grohl pôsobil ako bubeník. Skupina má na konte zatiaľ osem štúdioviek - Foo Fighters (1995), The Colour And The Shape (1997), There Is Nothing Left To Lose (1999), One By One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007), Wasting Light (2011) a Sonic Highways (2014).

 

Kapelu doteraz 27 ráz nominovali na prestížne ceny Grammy, pričom jedenásť nominácií sa im podarilo premeniť na sošky.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona