VIDEO Kapela Def Leppard vydá reedíciu debutovej EP nahrávky

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 13:22 • 2 min
VIDEO Kapela Def Leppard vydá reedíciu debutovej EP nahrávky

BRATISLAVA - Anglická rocková kapela Def Leppard vydá reedíciu prvého EP s názvom The Def Leppard E.P. (1979).

slovakia

left justify in out

Novinka sa dostane na trh 22. apríla v rámci Record Store Day po prvý raz na dvanásťpalcovej vinylovej platni a bude obsahovať všetky tri pôvodné skladby Ride Into The Sun, Getcha Rocks Off a The Overture. Muzikanti nahrali debutové EP v novembri 1978 v štúdiách Fairview v meste Kingston upon Hull. Spevák Joe Elliott prezradil, že na nahrávanie, ktoré trvalo dva dni, si od otca požičal 148,5 libier.  

Kapela Def Leppard vznikla v roku 1977 v Sheffielde. Hviezdy sa z nich stali zásluhou tretieho štúdiového albumu Pyromania (1983), ktorý americký magazín Rolling Stone zaradil medzi 500 najlepších albumov všetkých čias. Ďalšie dve nahrávky Hysteria (1987) a Adrenalize (1992) ovládli britský aj americký albumový rebríček Billboard 200.

 

Podľa odhadov predali viac ako 100 miliónov kópií albumov. Televízia VH1 ich v rebríčku 100 najlepších hardrockových interpretov zaradila na 31. miesto a v rebríčku 100 najlepších interpretov všetkých čias zas na sedemdesiate.

 

Zloženie formácie sa nezmenilo od roku 1992, okrem spomínaného speváka ju tvoria aj Rick Savage (basgitara), Phil Collen (gitara), Vivian Campbell (gitara) a Rick Allen (bicie), ktorý s kapelou hráva aj napriek amputovanej ľavej ruke, a to vďaka špeciálne upraveným bicím nástrojom. Kapela vydala zatiaľ posledný, eponymný album v roku 2015. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona