VIDEO Kapela Chiki Liki Tu-a streamuje nový album 3x4=13

NETKY.SK • 12 Október 2016, 15:25 • 2 min
VIDEO Kapela Chiki Liki Tu-a streamuje nový album 3x4=13

BRATISLAVA - Slovenská alternatívno-rocková kapela Chiki Liki Tu-a zdarma sprístupnila svoj najnovší album 3x4=13 (2016). Novinka, ktorá sa dostala na trh v piatok 10. októbra, je dostupná na vypočutie na YouTube či streamovacej službe Spotify. Nahrávka je bonusom k štúdiovke Slzy tvý mámy, Šedivý a spol. (2015) a nachádzajú sa na nej skladby upravené pre big band, cover verzie piesní iných interpretov a live nahrávky.

slovakia

left justify in out

Album obsahuje celkovo 14 skladieb, ktoré členovia skupiny rozdelili do troch sekcií. Spomedzi live nahrávok formácia vybrala živé prevedenia piesní Malicherná záležitosť, Stena, Ci jeho a Pod balkónom. Kolekciu ďalej dopĺňajú cover verzie skladieb ich obľúbených interpretov, vrátane piesní Popolnica a Rači budu doma od kapely Mňága a Žďorp.


Na novinke sa objavili tiež skladby z dielne Chiki Liki Tu-a upravené pre big band, teda s veľkou dychovou sekciou. O aranžmány pre dychové nástroje sa postaral dirigent Adrián Harvan, spolupráca s ktorým veľmi teší gitaristu skupiny Ľuboslava Petrušku. "Toto je môj celoživotný sen, že my budeme hrať a Adrián bude dirigovať to, čo napísal do nôt, a bude mať pod palcom celý orchester," vyjadril sa na margo hudobníka, ktorý sa postaral o úpravy piesní Kuca paca, Kristína, Kualalumpurčanka, Milenka a DPH. K poslednému menovanému hitu zverejnili aj upravený videoklip, ktorý je od utorka dostupný na službe YouTube.


Známi Prešovčania podporia album 3x4=13 na česko-slovenskom jesennom turné, počas ktorého ich čaká celkovo 18 koncertov. "Našim fanúšikom patrí jedno veľké ďakujeme za to, že nás opäť podporili pred vydaním albumu. Odmeníme sa im za to na koncertoch. Môžem povedať, že ja budem spievať oveľa viac, ako tomu bolo doteraz. Zahráme tiež niekoľko piesní, ktoré sme nikdy pred tým nehrali, takže budeme vyzerať panensko-vyplašení," dodal Petruška.


Šnúru odštartujú v piatok 14. októbra v bratislavskom Randal Clube a zakončia 26. novembra v Klube Lúč v Trenčíne. Novinku plánujú aj pokrstiť, a to hneď na piatich koncertoch - v spomínanom Randal Clube, pražskom Rock Café a prešovskej Christianii.


Chiki Liki Tu-a vznikli v 90. rokoch v Prešove. Doteraz vydali nahrávky Nezatváraj Milan dvere (1998), Budeš musel vlasy na blond prefarbil (2000), Kysak (2002), Choďte sa hrať pred vlastný vchod (2003), Dvojkilometrový jeleň (2005) a spomínanú Slzy tvý mámy, Šedivý a spol. Na konte majú hity ako Laska moja de si, Ďakujem či Monte Carlo (...v šušťakoch). V kapele okrem Ľuboslava Petrušku pôsobia aj Martin Višňovský (spev, basgitara) a Tomáš Višňovský (bicie).

Tracklist albumu Chiki Liki Tu-a – 3x4=13:


01 Guten Tag
02 Kuca paca
03 Kualalumpurčanka
04 Malicherná záležitosť
05 Každý má svoje
06 Milenka
07 Kristína
08 Stena
09 Hore vodou dolu vodou
10 Ci jeho
11 DPH
12 Popolnica
13 Rači budu doma
14 Pod balkónom

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona