VIDEO Kapela Blondie zverejnila skladbu Fragments

NETKY.SK • 26 Apríl 2017, 16:9 • 2 min
VIDEO Kapela Blondie zverejnila skladbu Fragments

BRATISLAVA - Americká rocková kapela Blondie zverejnila skladbu Fragments. Ide o coververziu piesne skupiny An Unkindness, ktorú vedie Adam Johnston.

slovakia

left justify in out

Novinka sa bude nachádzať na albume Pollinator, ktorý Blondie plánujú vydať 5. mája. Na štúdiovke spolupracovali aj Sia, Johnny Marr, Nick Valensi, Charli XCX, Dave Sitek, Joan Jett, Laurie Anderson či The Gregory Brothers. O produkciu sa postaral John Congleton, s ktorým v minulosti spolupracovali napríklad St. Vincent, Brian Wilson, Bono, Franz Ferdinand a ďalší.

 

Kapela nahrala album v newyorskom štúdiu The Magic Shop, ktoré vlani zatvorili. Na rovnakom mieste nahrával zosnulý David Bowie posledné dva albumy The Next Day (2013) a Blackstar (2016). Skupina z nahrávky predtým ponúkla piesne Fun, Long Time či My Monster.

Blondie založili v roku 1974 v New Yorku speváčka Debbie Harry a gitarista Chris Stein. O dva roky neskôr vydali debutový, eponymný album. Vo februári 1978 uviedli na trh nahrávku Plastic Letters a v septembri štúdiovku Parallel Lines. Z tretieho albumu pochádza aj hit Heart of Glass, ktorý dobyl americký singlový rebríček Billboard Hot 100. Kapela neskôr vydala nahrávky Eat to the Beat (1979), Autoamerican (1980) a The Hunter (1982) či úspešné single Call Me, Atomic, Rapture alebo The Tide Is High.

 

V roku 1982 skupina ukončila činnosť a Harry sa venovala sólovej kariére. Blondie sa dali opäť dokopy v roku 1997 a vo februári 1999 vydali comebackový album No Exit, z ktorého pochádza ďalší hit Maria. Na konte majú tiež štúdiovky The Curse of Blondie (2003) a Panic of Girls (2011).

 

V roku 2014 vydali dvojalbum Blondie 4(0) Ever, ktorý obsahuje nahrávku Greatest Hits Deluxe Redux a novinku Ghosts of Download. V roku 2006 kapelu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V súčasnosti vo formácii pôsobia okrem Harry a Steina aj Clem Burke (bicie), Matt Katz-Bohen (klávesy), Tommy Kessler (gitara) a Leigh Foxx (basgitara).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona