VIDEO Kanaďanku doživotne vyhostili z Británie, dôvod vás "dojme"

NETKY.SK • 28 Marec 2018, 15:39 • 2 min
VIDEO Kanaďanku doživotne vyhostili z Británie, dôvod vás "dojme"

LUTON - Kanadská aktivistka Laura Southern dostala celoživotný zákaz vstupu do Veľkej Británie, po tom ako ju orgány obvinili z distribúcie rasistického materiálu.

slovakia

left justify in out

Bojovníčka za rovnaké  práva a povinnosti pre všetkých ľudí rônych kultúr, uskutočnila v Lutone sociálny experiment.  Laura Southern bola svedkom toho, ako na internete koloval titulok "Ježiš je gay", a tak sa rozhodla skúsiť, čo by sa stalo, keby zverejnila vyjadrenie, že "Allah je gay." Tušila, že reakcia spoločnsoti bude iná, napriek tomu, že ide v podstate o rovnaký čin. Okrem toho, že sa jej predtucha naplnila, stalo sa ešte niečo horšie, s čím nerátala ani vo sne.

 

V Lutone s kamarátmi vyvesili plagáty s nápismi: "Alah je gay" a "Alah je trans". Prirodzene ju začali konfrontovať ľudia islamského vierovyznania, ktorých v Británii nie je málo. Avšak neskôr proti nej zakročila aj polícia. Povedali jej, že ak plagáty neodstráni, bude zatknutá. Bolo jej povedané, že jej plagáty môžu spôsobiť násilnosti a zranienia.

 

Southern sa domáhala vysvetlenia, prečo je nápis "Alah je gay" horší ako nápis "Ježiš je gay." Ako odpoveď dostala putá a odviedli ju za hranice krajiny.

 

 

Oficiálny hovorca domáceho úradu v Spojenom kráľovstve povedal novinám: "Hraničná polícia má právomoc odmietnuť vstup jednotlivca do krajiny, ak sa predpokladá, že jeho prítomnosť v Spojenom kráľovstve nie je prospešná pre verejné blaho."

 

"Toto zdôrazňuje monumentálny dvojitý štandard v západných spoločnostiach. Prečo je rasistické povedať, že Alah je gay, ale Ježiš je gay už rasistické nie je?" pýta sa Kanaďanka vo videu, ktoré zverejnila na svojom YouTube kanály.

 

Southern sa tiež zúčastnila pokusu zabrániť tomu, aby loď MVO opustila Sicíliu, ktorá sa chystala začať pátraciu misiu na hľadanie migrantov na mori.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona