VIDEO Kamerunský stredopoliar Ekeng skolaboval na trávniku: Svoj boj o život v nemocnici prehral

NETKY.SK • 7 Máj 2016, 09:33 • 2 min
VIDEO Kamerunský stredopoliar Ekeng skolaboval na trávniku: Svoj boj o život v nemocnici prehral

BUKUREŠŤ - Po kolapse v piatkovom zápase rumunskej ligy zomrel kamerunský futbalový reprezentant Patrick Ekeng.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročného stredopoliara Dinama Bukurešť sa po prevoze do nemocnice nepodarilo lekárom zachrániť. Podľa rumunských médií zomrel na zástavu srdca.

 

 

Dvojnásobný reprezentant "neskrotných levov" zasiahol do stretnutia s Viitorulom Konstanca v 63. minúte a o šesť minút neskôr zostal nehybne ležať na trávniku. Zápas sa napokon po prerušení dohral, skončil sa remízou 3:3. Medzitým Ekeng prehral v nemocnici svoj boj o život. "Neúspešná resuscitácia trvala hodinu," povedal novinárom lekár Dinama Liviu Batineanu.

 

Po stretnutí sa hráči Dinama a členovia realizačného tímu zhromaždili pred nemocnicou, kde si uctili Ekengovu pamiatku zapálením sviečok a tichými modlitbami. "Dinamo dnes navždy stratilo futbalistu Claudea Patricka Ekenga. V mene celého klubu smerujú naše úprimné kondolencie rodine zosnulého. Boh nech ochraňuje jeho dušu!" uvádza sa na oficiálnom facebookovom konte Dinama.

 

Ekeng prišiel do Dinama začiatkom tohto roka po tom, ako v lete 2015 ukončil svoje pôsobenie v španielskej Cordobe. V minulosti hrával aj vo švajčiarskom Lausanne a vo Francúzsku za Le Mans. Kamerunčan nie je prvým hráčom Dinama Bukurešť, ktorý skolaboval počas zápasu a zomrel. V roku 2000 sa podobný prípad stal Catalinovi Hildanovi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona