VIDEO Kamerun v rozklade, Assou-Ekotto a Moukandjo sa takmer pobili

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 12:58 • 2 min
VIDEO Kamerun v rozklade, Assou-Ekotto a Moukandjo sa takmer pobili

MANAUS - Svetový šampionát v Brazílii sa mení u kamerunských futbalistov na nočnú moru, na ktorú budú chcieť zrejme čím skôr zabudnúť. Po prehrách 0:1 s Mexikom a 0:4 s Chorvátskom je už pred ich záverečným vystúpením v A-skupine MS isté, že do osemfinále nepostúpia. Mužstvo, ktoré pred štartom turnaja plnilo titulky novín svojím sporom s federáciou ohľadne prémií za postup, sa ukazuje byť v totálnom rozklade.

slovakia

left justify in out

Všetko vyvrcholilo debaklom v manauskom pralese s Chorvátskom. V zápase už v 40. minúte za stavu 0:1 prišiel skrat Alexa Songa, ktorý na polovici ihriska nezmyselne rukou udrel do chrbta Maria Mandžukiča. Rozhodca Proenca stredopoliara Barcelony bez váhania vylúčil a "šachovnicoví" už potom nemali problém doviesť zápas do víťazného konca. V závere sa o unikátny moment postarali spoluhráči Benoit Assou-Ekotto a Benjamin Moukandjo, ktorí sa takmer pobili pred zrakmi tisícok divákov na tribúnach a miliónov pri televíznych obrazovkách. Po ich ostrej slovnej výmene prišla "hlavičkovaná", následne strkanica a ktovie, kam by ich vzájomný konflikt dospel, keby dvoch "kohútov" neoddelil spoluhráč Pierre Webo.

 

 

Tréner Kamerunu Volker Finke nazval ich potýčkou nechutnou. "Také správanie je neprípustné. Je to niečo nepredstaviteľné. Musíme nájsť príčinu toho, čo sa stalo," vyslovil sa nemecký kouč, ktorý nariekal nad nedostatkom disciplíny u svojich zverencov. "Výsledok je hanbou pre Kamerun. Až do vylúčenia to bol pomerne vyrovnaný zápas. Možno Chorváti boli efektívnejší, no aj my sme mali niekoľko dobrých šancí. Musíme sa z toho vyspať a urobiť dôkladnú analýzu. Až potom môžeme niečo oznámiť médiám. V každom prípade vyvodíme z toho dôsledky," citovala trénera agentúra Reuters.

 

Už absencia zraneného kapitána a najlepšieho strelca v histórii kamerunskej reprezentácie Samuela Eto'a predstavovala pre tím veľkú ranu. Vylúčenie Songa a potýčka Assou-Ekotta s Moukandjom boli ďalšími tvrdými údermi do už aj tak doráňaného afrického mužstva. "Všetko ovplyvnil skrat a vylúčenie Songa. Šesťdesiatminút bojovať v desiatich sa zvládnuť nedalo, i keď sme sa snažili zo všetkých síl," povzdychol si Finke, ktorý do povedomia futbalového sveta vstúpil predovšetkým ako hráč a neskôr kouč bundesligového Freiburgu. Zdá sa, že ani on nedokázal spútať svojráznu povahu "neskrotných kamerunských levov". "Viem, že je ťažké hrať, keď máte na ihrisku o jedného hráča menej ako súper, no nebolo nutné takto stratiť kontrolu... Druhý inkasovaný gól prišiel príliš skoro. Chýbala nám disciplína v obrane," horekoval Finke. Ten porovnal stredajší výprask k prehre Portugalska 0:4 s Nemeckom, v ktorom nedohral portugalský obranca Pepe. "Malo to podobný priebeh a zrodil sa navlas rovnaký výsledok. Ospravedlňujem sa za prehru," zopakoval.

 

Záverečný duel v skupine s Mexikom tak bude labuťou piesňou kamerunského tímu na šampionáte. Finke by v ňom rád napravil dojem z doterajšieho vystúpenia v Brazílii. "Chcem dať mužstvu úplne inú tvár," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies