VIDEO Kamera zachytila momenty zemetrasenia v Nepále

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 07:04 • 2 min
VIDEO Kamera zachytila momenty zemetrasenia v Nepále

KÁTHMANDU - Oficiálna bilancia obetí zemetrasenia v Nepále sa vyšplhala na 6155 mŕtvych a 13.402 zranených. Oznámili to vo vyhlásení tamojšie policajné zdroje, ktoré v noci nadnes citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Za uplynulých päť dní došlo v postihnutom himalájskom regióne k vyše 70 následným otrasom, tvrdia indickí seizmológovia. Sobotňajšie zemetrasenie s magnitúdou 7,8 bolo najsilnejším v tejto oblasti od roku 1934.

 

Z metropoly Káthmandu odišlo najmenej 500.000 obyvateľov kvôli obavám z ďalších záchvevov a vypuknutia epidémie. Mnoho ľudí sa takisto snaží navštíviť svojich rodinných príslušníkov a priateľov v iných oblastiach.

 

Školy a univerzity zostávajú naďalej zatvorené. Nepálska vláda sa stala terčom kritiky za pomalý postup záchranných prác, a to najmä v odľahlých oblastiach krajiny, kde podmienky záchranárom sťažuje nepriaznivé počasie. Podľa OSN zemetrasenie postihlo viac než deväť miliónov ľudí, pričom zničených bolo približne 70.000 domov. Humanitárnu pomoc v podobe pátracích tímov, technického vybavenia a liekov poskytujú desiatky krajín.

 

Kamera zachytila momenty zemetrasena v Nepále

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies