VIDEO Kamera zachytila haváriu lietadla, takto vyzerá horor z kabíny pilota

NETKY.SK • 2 Február 2016, 16:52 • 2 min
VIDEO Kamera zachytila haváriu lietadla, takto vyzerá horor z kabíny pilota

PARÍŽ – Kamera v kabíne športového lietadla zachytila nevydarený štart skúseného pilota, keď pri pokuse pristáť na poli, havaroval.

slovakia

left justify in out

Pilot, ktorý mal nalietaných viac ako  400 hodín, sotva vzlietol, a krátko na to si uvedomil, že niečo nie je v poriadku.  Vysadil  mu motor, pričom sa následne zastavila aj vrtuľa.

 

Lietadlo začalo strácať výšku a muž bol nútený núdzovo pristáť  v poli. Niekoľko sekúnd sa mu stroj podarí udržať vo vzduchu, kým nájde kus pomerne rovnej plochy. Pole však bolo príliš hrboľaté,  pilot lietadlo nestihol úplne vyrovnať a lietadlu sa pri náraze ešte zlomil podvozok.

 

Napriek hrôzostrašnej scéne sa pilotovi našťastie podarilo vyliezť  z trosiek lietadla živému s ľahšími zraneniami. Podvozok sa potom našiel v poli, asi jeden kilometer od miesta kde lietadlo dopadlo. K incidentu došlo práve na Silvestra východne od Paríža. Video na Youtube zavesil užívateľ  David JournE, a pilot vo videu je pravdepodobne jeho otec. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona