VIDEO Kalifornia si ochranu životného prostredia zabezpečila po svojom: Schválila dva nové zákony bez ohľadu na postoj prezidenta

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 12:13 • 2 min
VIDEO Kalifornia si ochranu životného prostredia zabezpečila po svojom: Schválila dva nové zákony bez ohľadu na postoj prezidenta

KALIFORNIA - Zákonodarné zhromaždenie v Kalifornii v pondelok schválilo dva nové zákony, ktorých cieľom je boj s klimatickými zmenami.

slovakia

left justify in out

Zákony by mali predĺžiť program na regulovanie obchodovania s emisiami do roku 2030 a tiež stanovujú nové podmienky k meraniu znečisťovania ovzdušia. V praxi sa prejavia tým, že do roku 2030 by Kalifornia mala vyprodukovať o 40 percent menej skleníkových plynov, čím dosiahne úroveň nižšiu než v roku 1990.

 

Obchodovanie s emisiami je program, ktorý pomocou ekonomických výhod bojuje za znižovanie produkcie emisii. Tento systém je, na rozdiel od ostatných, flexibilný a umožňuje jednotlivým členom rozhodovať o svojich cieľoch.

 

Na to, aby bolo možné nové zákony implementovať bolo potrebné, aby ich odhlasovali poslanci oboch amerických politických táborov, republikáni aj demokrati. To sa podarilo. Guvernér Brown sa vyjadril, že práve toto je vzor dobre fungujúcej vlády, keď sa oba tábory dokážu spojiť v jedno za dobrú vec.

 

Kalifornia už dávnejšie vyhlásila, že napriek Trumpovému odstúpeniu od klimatickej dohody oni plánujú v snahách pokračovať samostatne.

 

K problematike klimatických zmien sa vo videu vyjadruje aj bývalý guvernér Kalifornie Arnold Schwarzenegger. Apeluje v ňom na prezidenta Donalda Trumpa, aby sa snažil poučiť z chýb minulosti a nevracal sa späť. Má podnikať kroky pre to, aby mohla byť Amerika čistejšia a zdravšia, pretože je to dôležité nielen pre svet, ale aj pre samotných ľudí, ktorí tam žijú a každoročne umierajú v dôsledku znečistenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies