VIDEO Kaiser Chiefs zverejnili skladbu Parachute

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 13:18 • 2 min
VIDEO Kaiser Chiefs zverejnili skladbu Parachute

BRATISLAVA - Anglická indierocková kapela Kaiser Chiefs zverejnila skladbu Parachute.

slovakia

left justify in out

O produkciu sa postaral Brian Higgins, o mix zas Serban Ghenea. "Parachute je pravdepodobne prvá skladba o láske, ktorú sme napísali od piesne Ruby," uviedol spevák kapely Ricky Wilson.


Novinka sa bude nachádzať na albume Stay Together, ktorý kapela plánuje vydať 7. októbra. Podľa spomínaného Wilsona sa texty nových piesní zameriavajú na vzťahy. "Skúsili sme nové nápady a zvuky a napokon sme nahrali nový a čerstvo znejúci album, aký ste od Kaiser Chiefs ešte nepočuli," dodal spevák. Na očakávanej štúdiovke sa podieľali aj MNEK a Wayne Hector, ktorý spolupracoval napríklad s One Direction.


Kaiser Chiefs vznikli v roku 2000 pod názvom Parva a neskôr začali pôsobiť pod súčasným menom. Formáciu tvoria okrem Rickyho Wilsona aj Andrew White (gitara), Simon Rix (basgitara), Nick Baines (klávesy) a Vijay Mistry (bicie).

 

V roku 2005 vydali úspešný debutový album Employment, za ktorý získali nomináciu na prestížnu Mercury Prize. Nasledovali štúdiovky Yours Truly, Angry Mob (2007), Off With Their Heads (2008) a The Future Is Medieval (2011). Posledná menovaná vyšla neskôr v USA v reedícii pod názvom Start The Revolution Without Me (2012).

 

Predvlani uviedli na trh štúdiovku Education, Education, Education & War. Okrem toho majú na konte napríklad aj EP nahrávku Lap Of Honour (2005) a kompiláciu Souvenir: The Singles 2004 - 2012 (2012).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies