VIDEO Južne od Káhiry sa vykoľajil osobný vlak, tragédia si vyžiadala päť životov

NETKY.SK • 7 September 2016, 18:13 • 2 min
VIDEO Južne od Káhiry sa vykoľajil osobný vlak, tragédia si vyžiadala päť životov

KÁHIRA - Osobný vlak smerujúci z egyptskej Káhiry do Asuánu sa dnes vykoľajil asi 50 kilometrov od egyptskej metropoly. Nehoda si podľa ministerstva zdravotníctva vyžiadala päť mŕtvych a 27 zranených, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Železničná spoločnosť uviedla, že sa vykoľajili prvé tri vozne vlaku. Prečo k tomu došlo, je predmetom vyšetrovania. Nehoda na niekoľko hodín zastavila železničnú dopravu z Káhiry na juh, kým ju aspoň čiastočne obnovili. Došlo k nej počas najfrekventovanejšieho obdobia z hľadiska cestovania. Milióny Egypťanov opúšťajú Káhiru a veľké mestá a cestujú domov do svojich rodísk, k príbuzným na veľký moslimský sviatok íd al-adhá, ktorý sa začína v pondelok.


Íd al-adhá, sviatok obetovania, je najväčším sviatkom moslimov. V tento deň, keď pútnici v údolí Miná pri Mekke podľa staroarabskej tradície obetujú zviera, sú povinní všetci moslimovia takisto obetovať obetné zviera – na pamiatku Abrahámovej obete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies