VIDEO Jurský park na dosah! Súostrovie Galapágy vám ponúkne nezabudnuteľný zážitok

NETKY.SK • 23 December 2017, 15:00 • 2 min
VIDEO Jurský park na dosah! Súostrovie Galapágy vám ponúkne nezabudnuteľný zážitok

GALAPÁGY – Ak sa chcete cítiť ako vo filme Jurský park, presnejšie ako na jeho začiatku, predtým ako sa veci vymknú kontrole, tento ostrov vám to ponúka.

slovakia

left justify in out

Súostrovie Galapág sa nachádza v Tichom oceáne priamo na rovníku približne 1 000 kilometrov od juhoamerického kontinentu. Patrí medzi jedno z najkrásnejších miest na svete, kde sa príroda skutočne vyhrala. Okrem korytnačiek sloních tu môžete vidieť najrôznejšiu škálu zvieracích druhov a rastlín.

 

img

 

Nádhernú scenériu dotvárajú aktívne sopky, či nekonečné pláže lemujúce ostrovy. Len štyri ostrovy sú obývané a poskytujú zázemie pre svojich návštevníkov, ktorí sa medzi nimi môžu pohodlne presúvať na rýchlych člnoch. Pre dokonalý zážitok z dovolenky je odporúčaná jachta, ktorá vám zaručí nie len rýchle premiestňovanie sa, luxusné ubytovanie, ale aj objavovanie skrytých miest, ktoré skutočne stoja za to ich vidieť.

 

img

 

Najúžasnejším zážitkom je však okrem poznávania nedotknutej prírody aj šnorchlovanie s tučniakmi, lachtanmi či korytnačkami. Všadeprítomné zvieratá vám ponúkajú pocit akoby ste boli zoologickej záhrade s jediným a to najzásadnejším rozdielom. Tieto sú slobodné! Keďže pohyb ľudí je na ostrovoch úplne bežný, zvieratá už nie sú také plaché a kľudne sa k nim môžete priblížiť na pár metrov. Jedno z pravidiel parku však zakazuje približovať sa k zvieratám bližšie na menej ako dva metre. Lachtany, ktoré sa povaľujú na pláži musíte doslova prekračovať!

 

img

 

Keď vkĺznete do vody, naskytne sa vám nádherný pohľad. Koralové útesy sa hemžia tými najrôznejšími živočíchmi, ktoré sa nachádzajú vo svojom prirodzenom prostredí a vy pochopíte, že ste len na návšteve. Zaručene tu zažijete nádherné chvíle a načerpáte zážitky, ktoré nezabudnete do konca života.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies