FOTO+VIDEO Jubilejný 10. ročník medzinárodnej súťaže v mŕtvom ťahu Victoria Cup 2017 s rekordným počtom účastníkov!

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 14:29 • 2 min
FOTO+VIDEO Jubilejný 10. ročník medzinárodnej súťaže v mŕtvom ťahu Victoria Cup 2017 s rekordným počtom účastníkov!

TRNAVA - Na jubilejnom 10. ročníku medzinárodnej súťaže v mŕtvom ťahu VICTORIA CUP 2017 sa v Trnave predstavila liftérska špička z celej Európy. O kvalitné výkony sa postaral rekordný počet pretekárov - 101 zo siedmich krajín. V sobotu bolo v priestoroch pred trnavskou City Arénou síce horúco, ale na kvalitných výkonoch pretekárov sa to neodzrkadlilo. Atraktívnu súťaž spestril svojím vystúpením a pokusom o najlepší svetový výkon v silovom žonglovaní aj svetový rekordér Milan Roskopf.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rekordná účasť pretekárov

Okrem domácich liftérov sa na tradičnom powerlifterskom podujatí predstavili pretekári z Česka, Rakúska, Maďarska, Srbska, Bosny a Hercegoviny a Poľska. Súťažilo sa v šiestich kategóriách RAW: dorastenci, juniori, ženy, muži masters, muži open do 100 kg a muži open nad 100 kg a v štyroch kategóriách v divízii EQUIP (v dresoch).  Podujatie organizovala Slovenská amatérska federácia silového trojboja (AWPC –Slovakia).

 

Slovenskí liftéri dominovali

Slovenskí liftéri na podujatí jednoznačne dominovali, iba v dvoch kategóriách sa z celkového víťazstva tešili zástupcovia iných krajín. V kategórii muži masters triumfoval Sejfo Šehović z Bosny a Herzegoviny, a v kategórii muži open nad 100 kg sa z vítazstva tešil Dušan Jovanović zo Srbska. Najkvalitnejší výkon spomedzi žien podala najväčšia favoritka, 24-ročná Kristína Huttová zo Xenaclub Bratislava.

 

Pokus o prekonanie svetového rekordu v silovom žonglovaní

Spestrením liftérskeho programu boli aj dva pokusy Milana Roskopfa o dosiahnutie najlepšieho svetového času a prekonanie vlastného rekordu (99, 52 sekundy) v silovom žonglovaní s tromi 5-kilogramovými guľami. Magickú 100 - sekundovú hranicu sa napokon mnohonásobnému svetovému rekordérovi pred trnavským publikom nepodarilo pokoriť. 

 

Kompletné výsledky VICTORIA CUP 2017 nájdete TU

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies