VIDEO Jubilejná anketa Slovenka roka 2018 ocenila výsledky našich žien: Vyspovedali sme víťazky!

NETKY.SK • 6 Jún 2018, 21:00 • 2 min
VIDEO Jubilejná anketa Slovenka roka 2018 ocenila výsledky našich žien: Vyspovedali sme víťazky!

BRATISLAVA - Galavečer jubilejného 10. ročníka prestížnej ankety Slovenka roka 2018 patril úspešným Slovenkám, ktoré sa vďaka svojej usilovnosti presadili nielen u nás, ale aj v zahraničí. V historickej budove Slovenského národného divadla a v priamom prenose na RTVS sme sa dozvedeli mená víťaziek v jednotlivých kategóriách. Pozrite, ktoré z nominovaných dám si odniesli titul Slovenka roka, titul Absolútnej Slovenky roka a Mimoriadne ocenenie! Na podujatí sme nechýbali ani my z netky.sk.

slovakia

left justify in out

Tento ročník ankety sa niesol v znamení uctenia si tradícií a osláv sedemdesiatky týždenníka Slovenka, čo si mnohí uctili krásnymi slovenskými krojmi.

 

Hneď v úvode prítomné dámy pozdravil prezident Slovenskej republiky pán Andrej Kiska, primátor hlavného mesta Slovenskej republiky pán Ivo Nesrovnal a taktiež starosta mestskej časti Staré mesto pán Radoslav Števčík.

 

Sošky pre najúspešnejšie Slovenky tohto ročníka sa síce počas dnešného galavečera odovzdávali už po desiatykrát, no týždenník Slovenka v tomto roku oslávil krásnu sedemdesiatku. Históriu až po súčasnosť najdlhšie vychádzajúceho časopisu u nás pripomenuli organizátori prostredníctvom filmu Slovenka 70.

 

Vyhlásili Deň kroja 

 

"Rok 2018 je v rámci Európy vyhlásený ako Európsky rok kultúrneho dedičstva, vzdáva úctu k tradíciam. Európa má spoločnú históriu ale každý národ má niečo špecifické. A to špecifické u nás je folklór. Folklór, ktorý sme zdedili po našich predkoch. Je úžasný, nadčasový a reprezentuje nás v zahraničí. A preto pri príležitosti 70. výročia týždenníka Slovenka zakladáme tradíciu Celoslovenského dňa kroja, ktorý sa uskutoční 8. augusta v Banskej Bystrici počas Radvanského jarmoku a bude sa konať každoročne. Chceme tam pozvať všetkých folkloristov, súbory a spoločenstvá. Tento deň má byť odkazom pre budúce generácie, aby si folklór vedeli vážiť. Tento deň bude zároveň poctou pre profesora Nosáľa, ktorý povýšil folklór na umenie," prezradila riaditeľka vydavateľstva STAR production Mária Reháková.Organizátorom dňa kroja sa stáva týždenník Slovenka a spoluorganizátorom pán predseda Združenia miest a obcí Slovenska pán Michal Sýkora.

 

Následne sme sa dozvedeli mená dám, ktoré si odniesli Mimoriadne ocenenie za celoživotný prínos. Sošku získali šéfredaktorka jubilujúceho týždenníka Slovenka Mária Miková a Elena Matušová,  umelecká vedúca a dirigentka Speváckeho zboru Lúčnica. Lúčnica rovnako ako Slovenka v tomto roku oslavuje svoju sedemdesiatku. Ocenenia si dámy prevzali z rúk bývalého  ministra kultúry a predsedu nominačnej komisie ankety Slovenka roka pána Mareka Maďariča.

 

Sošku z dielne Jany Brisudovej si postupne prišli prevziať ďalšie dámy, ktoré si čitatelia týždenníka Slovenka, diváci a poslucháči RTVS svojim hlasovaním zvolili za víťazky. Toto sú ony:

 

Biznis a manažment - Slavomíra Blahušiaková - výkonná riaditeľka spoločnosti Liečebné termálne kúpele, a.s. Sklené Teplice

 

Umenie a kultúra - Katarína Hasprová - speváčka a herečka

 

Média a komunikácia - Mgr. Kristína Kovešová - reportérka TV Markíza

 

Veda a výskum - Prof. Ing. arch. Janka Krivošová, PhD. - výtvarníčka, vedkyňa v oblasti architektúry

 

Vzdelávanie a podpora mladých talentov - Mgr. Marta Bačíková -  riaditeľka Obchodnej akadémie v Trnave

 

Zdravotníctvo - Doc.Mudr. Silvia Toporcerová, Phd. MBA - vedúci lekár a garant Reprodukčnej medicíny

 

Šport - Magdaléna Rybáriková - profesionálna tenistka 

 

Charita - MUDr. Katarína Šimovičová

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies