VIDEO Jedno spomedzi detí zasiahnutých bleskom v Paríži je zatiaľ na prístrojoch

NETKY.SK • 29 Máj 2016, 10:35 • 2 min
VIDEO Jedno spomedzi detí zasiahnutých bleskom v Paríži je zatiaľ na prístrojoch

PARÍŽ - Osem detí a troch dospelých zasiahol blesk, ktorý v sobotu popoludní udrel do stromu neďaleko skupiny ľudí, keď sa utekali schovať pred náhlou búrkou.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral v parku Monceau na severozápade Paríža, kde boli deti na narodeninovej párty.

 

 

Lekár pohotovostnej služby, Dr. Pierre Carli, z Neckerovej nemocnice, kde deti prijali, novinárov informoval, že stav jedného z detí je vážny, musí byť napojené na podporné prístroje a hospitalizované na jednotke intenzívnej starostlivosti.

 

Zvyšných sedem detí sa má primerane: ich zranenia nie sú život ohrozujúce. Stav troch z nich, ktoré boli zranené najvážnejšie, sa zlepšuje. Všetkých sedem ich zostáva v nemocnici na pozorovaní.

 

Carli spresnil, že pokiaľ ide o troch zranených dospelých, sú medzi nimi dvaja muži a jedna žena, ktorá je matkou niekoľkých zo zranených detí. Lekári dospelých tiež sledujú a podrobujú vyšetreniam.

 

Ako informovala agentúra AP, kľúčovú rolu pri záchrane životov detí i dospelých mal hasič mimo služby, ktorý sa v parku ocitol náhodou - bol v neďalekom múzeu -, všimol si mimoriadnu udalosť a ľuďom v bezvedomí okamžite poskytol pomoc, vrátane umelého dýchania a okamžitej masáže srdca jednému z detí.

 

Hovorca hasičov Eric Moulin uviedol, že Pascal Gremillet veľmi rýchlo roztriedil bleskom zasiahnutých zranených podľa závažnosti ich zranení, poskytol im prvú pomoc a zavolal záchranku. Gremillet dodal, že väčšina detí utrpela šok.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona