VIDEO Jay Z zverejnil skladbu o policajnej brutalite

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 15:20 • 2 min
VIDEO Jay Z zverejnil skladbu o policajnej brutalite

BRATISLAVA - Americký rapper Jay Z predstavil vo štvrtok skladbu s názvom Spiritual, v ktorej sa venuje téme policajnej brutality.

slovakia

left justify in out

Spravil tak krátko po tom, ako policajti v utorok v Louisiane zastrelili Altona Sterlinga a o deň neskôr v Minnesote Philanda Castila. Štyridsaťšesťročný interpret prezradil, že skladbu nahral už dávnejšie, pričom pôvodne zvažoval, že ju zverejní po zabití Mikea Browna v auguste 2014.

 

"Bolo mi jasné, že táto skladba bude vždy relevantná. Mrzí ma, že som vedel, že jeho smrť nebude posledná," uviedol rapper. Na zabitie Sterlinga a Castila zareagovali skladbami aj ďalší interpreti vrátane speváka Chrisa Browna, ktorý zverejnil pieseň My Friend.


Jay Z, vlastným menom Shawn Corey Carter, sa na hudobnej scéne pohybuje od 80. rokov minulého storočia. Debutoval však až v roku 1996, keď vydal album Reasonable Doubt. Ten je spolu s nahrávkami The Blueprint (2001) a The Black Album (2003) v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone.

 

V súčasnosti má na konte dvanásť sóloviek, dva spoločné albumy so spevákom R. Kellym a po jednom s rockovou kapelou Linkin Park a rapperom Kanyem Westom. Okrem toho vydal viacero kompilácií a získal zatiaľ 21 cien Grammy. So zatiaľ poslednou štúdiovkou Magna Carta... Holy Grail (2013) sa mu po prvý raz podarilo dobyť britský albumový rebríček.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona