VIDEO Japonsko zasiahlo husté sneženie, desiatky ľudí utrpeli zranenia a doprava je narušená

NETKY.SK • 18 Január 2016, 09:11 • 2 min
VIDEO Japonsko zasiahlo husté sneženie, desiatky ľudí utrpeli zranenia a doprava je narušená

TOKIO - Husté sneženie v Tokiu a ďalších oblastiach Japonska viedlo dnes k zraneniam desiatok ľudí a narušeniu dopravných služieb. Informovala o tom agentúra Kjódó.

slovakia

left justify in out

Zranenia utrpelo pri pádoch a dopravných nehodách v hlavnom meste vyše 40 osôb. V Tokiu a okolitom regióne napadlo v noci nadnes šesť centimetrov snehu. Po snežení nasledoval dážď a silné nárazy vetra.

 

Husté sneženie hlásili aj na severe a severovýchode krajiny, ako podľa agentúry DPA uviedli miestne médiá, ktoré informovali o najmenej 120 ranených ľuďoch po celom Japonsku.

Toto nepriaznivé počasie postihlo tiež dopravnú špičku v Tokiu a ďalších oblastiach. Obvykle presné vlaky jazdili s meškaním.

 

Pri vstupoch na niektoré železničné nástupištia stáli obrovské davy ľudí. Keď totiž navŕšený sneh narušil dopravné služby, vstup na niektoré nástupištia museli kompetentní obmedziť, čo viedlo k preplneniu priestoru pasažiermi.

 

Zrušených bolo aj približne 140 domácich letov. Počasie nepriaznivo ovplyvnilo takisto premávku rýchlovlakov. Japonská národná meteorologická služba (JMA) varovala pred ďalším snežením na severe a severovýchode krajiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies