VIDEO Japonskí fanúšikovia po futbalovom zápase v Rusku upratali štadión

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 12:28 • 2 min
VIDEO Japonskí fanúšikovia po futbalovom zápase v Rusku upratali štadión

MOSKVA - Japonskí futbaloví fanúšikovia zanechali u organizátorov svetového šampionátu v Rusku dobrý dojem, keď po utorkovom víťaznom zápase svojho mužstva nad Kolumbiou dôkladne upratali štadión Mordovia Arena v meste Saransk.

slovakia

left justify in out

Po vášnivých stretnutiach na majstrovstvách sveta vo futbale sú tribúny často pokryté odpadkami - vrátane zvyškov jedla, plastových pohárov, obalov a papierov. Japonskí fanúšikovia po skončení zápasu však namiesto osláv vyrazili medzi rady sedadiel s vrecami na odpadky a priestor vyčistili.

 

Japonské národné futbalové mužstvo zaznamenalo vôbec prvé víťazstvo nad juhoamerickou stranou na majstrovstvách sveta, keď Kolumbiu zdolalo 2:1.

 

"Nie je to iba súčasť futbalovej kultúry, ale súčasť japonskej kultúry. Dôležitým aspektom japonskej spoločnosti je zabezpečiť, aby bolo všetko úplne čisté, a je to tak aj v prípade všetkých športových podujatí," povedal futbalový novinár Scott McIntyre, ktorý pôsobí v Japonsku.

 

Je to návyk, ktorý Japoncom vštepujú od detstva. "Upratovanie po zápasoch je rozšírením základného správania, ktoré sa vyučuje v škole, kde deti čistia triedy a chodby. Postupne sa to stáva zvykom u väčšiny obyvateľstva," vysvetľuje Scott North, profesor sociológie na Osackej univerzite.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies