VIDEO Japonská reštaurácia má veľmi netradičných čašníkov: Hostí obsluhujú opice

NETKY.SK • 16 August 2017, 13:31 • 2 min
VIDEO Japonská reštaurácia má veľmi netradičných čašníkov: Hostí obsluhujú opice

Malá reštaurácia neďaleko Tokia ponúka svojim zákazníkom okrem dobrého jedla aj zážitok navyše.

slovakia

left justify in out

Mesto Ucunomija leží dve hodiny severne od Tokia. V samom centre nájdeme reštauráciu, ktorú by sme si pokojne mohli pripísať na zoznam cestovateľských kuriozít. Navonok malý a nenápadný podnik sa preslávil po celom svete. Obsluhujú tu totiž makaky.

 

Celý nápad sa zrodil úplnou náhodou, keď si majiteľ prevádzky Ocuka Kaoru zaobstaral dvoch makakov ako domácich miláčikov. Starší z nich, Jat-čan, po čase začal verne kopírovať správanie Ocuka v reštaurácii. Tu kreatívny podnikateľ vycítil príležitosť a nechal opicu, aby mu občas pomáhala. Jat-čan čoskoro roznášal zákazníkom horúce uteráky. Keď sa k nemu pridal aj mladší makak Fuku-čan, vytvorili svetoznáme čašnícke duo.

 

Napriek tomu, že sa Ocukovi mnohonásobne zvýšili tržby, nájdu sa aj odporcovia, ktorí ho podozrievajú zo zneužívania opíc. Majiteľ to však kategoricky popiera. Tvrdí, že sú ako jeho rodina. Jat-čan a Fuku-čan obsluhujú denne len dve hodiny. Ich „prácu“ v reštaurácii navyše odobrili aj miestne úrady.

 

V súčasnosti sa personál rozšíril o ďalších štyroch makakov, ktorí sú za dobrú prácu odmenení banánmi. V prípade, že sú s nimi spokojní aj zákazníci, môžu im dať prepitné – fazuľový struk.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies