VIDEO Japonec má nevšedného kamaráta: Už 25 rokov sa stretávajú v mori

NETKY.SK • 27 Jún 2017, 08:52 • 2 min
VIDEO Japonec má nevšedného kamaráta: Už 25 rokov sa stretávajú v mori

Netradičné kamarátstvo medzi potápačom a jeho priateľom z mora pretrváva už 25 rokov.

slovakia

left justify in out

Pred 25 rokmi potápač menom Hiroyuky Arkawa zachránil rybu na pokraji smrti. Od tohto momentu sa z nich stali dobrí priatelia a ich vzájomný vzťah vyčaril úsmev ľuďom po celom svete.

 

Hiroyuky Arkawa sa už roky stará o jednu zo šintoistických svätýň s názvom Torii. Táto svätyňa sa nachádza pod vodou v zálive Tateyama, preto je potrebné, aby sa Hiroyuky pravidelne potápal. Počas jedného zo svojich bežných pracovných dní sa však stalo niečo neobvyklé. Potápač zachránil život pyskatcovi obrovskému. Tento zážitok oboch tak veľmi zblížil, že sa odvtedy stretávajú pravidelne a ich vzťah je založený na vzájomnej dôvere.

 

Ryba dostala meno Yoriko a je svojmu ľudskému priateľovi verná ako pes. Stačí, keď Hiroyuky zaklope kladivom a okamžite pripláva. Z jeho prítomnosti sa vždy teší a dokonca sa nechá pobozkať.

 

Tento vzťah je taký špecifický, že sa potápač rozhodol založiť si facebookovú stránku, kam pravidelne pridáva fotografie aj videá so svojim morským priateľom. Zábery sa tešia veľkej obľube na celom svete.

 

Hoci sa predpokladalo, že ryba nie je schopná rozoznávať tváre, nedávna štúdia tento chybný názor vyvrátila. Aj Hiroyuky a Yoriko sú toho dôkazom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona