VIDEO Japonci majú prvý telefón na svete, ktorý môžete denne kúpať

NETKY.SK • 10 December 2015, 15:30 • 2 min
VIDEO Japonci majú prvý telefón na svete, ktorý môžete denne kúpať

BRATISLAVA - Vodotesné telefóny už nikoho neprekvapujú, čo si budeme hovoriť.

slovakia

left justify in out

Lenže v Japonsku sú vo všetkom tak trochu napred. Nový telefón podľa serveru Verge je odolný aj proti mydlu a majitelia týchto telefónov si tak môžu z neho bez obáv pod tečúcou vodou odstrániť všetky baktérie. 


Telefón sa volá Digno Rafre a je určený pre používanie v každom prostredí, bez obáv zašpinenie, pretože je ľahké ho umyť mydlom. S týmto konceptom prišla spoločnosť Kyocera. Je to oficiálne prvý mobilný telefón svojho druhu. Firma udáva, že jej výrobok rozhodne nepríde k ujme v kuchyni, v prírode a ani vo vani. 

 

Digno Rafre je vybavený štandardizovaným prijímačom a vysielačom zvukového i dátového vysielania. Ponúka tak majiteľovi komfort, na ktorý sme zvyknutí u súčasných telefónov. Ak sa rozhodnete, že ho idete umyť, môžete ho nechať odkvapkať v gumovom stojančeku v tvare kačice, do ktorého ho položíte, keď sa rozhodnete z vane pozerať video.

 

 
Spoločnosť Kyocera tvrdiť, že tento dotykový telefón funguje aj v mokrom stave. Určite to vyvoláva pochybnosti, ale isté je, že pred škrabancami je telefón chránený. Zadná strana telefónu je totiž z tzv. „scratch-healing“ materiálu, ktorý len pred nedávnom predstavil LG na svojom modeli. V podstate ide o to, že škrabance na povrchu je možné odstrániť jednoduchým preleštením. 


A ako môžete vidieť na videu Rafre je tiež uvádzaný na trh aj pre rodičov s deťmi, keď sú telefóny náchylnejšie k pádom.


Rafre funguje na Androide 5.1, s displejom 720p s dĺžkou 12 cm, 13-megapixelový fotoaparát a batériou s kapacitou 3000 mAh. Na budúci týždeň bude uvedený na japonský trh za 57420 yenov (cca 430,00 EUR).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies