VIDEO Úspešný šprintér Ján Volko: Najväčšie šance mám na dvestovke

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 17:43 • 2 min
VIDEO Úspešný šprintér Ján Volko: Najväčšie šance mám na dvestovke

Postupnými krôčikmi sa približuje k svetovej špičke. Skromne, s pokorou sebe vlastnou. Šprintér Ján Volko ukončil halovú sezónu fantastickým šiestym miestom v behu na 60 metrov na Majstrovstvách sveta. Netkám porozprával, ako hodnotí halovú sezónu, čo možno na základe nej očakávať v lete, aké ciele si dal pred letnými majstrovstvami Európy a tiež to, aké to je byť medzi najlepšími šprintérmi sveta.

slovakia

left justify in out

Ak máte predstavu, že šprintéri sú vysokí ako Usain Bolt a svalnatí ako vzpierači, slovenský šprintér Ján Volko nespľňa ani jednu z nich. Pôsobí útlo, v oblečení úplne nenápadne. "Ale už som nejaké svaly nabral, ešte popracujeme na vrchnej časti tela," smeje sa už stabilná hviezda slovenskej atletiky.

 

S halovou sezónou je nadmieru spokojný, priemerné časy sú zhruba o 6 stotín lepšie ako vlani. "Dôležité je, že som stabilizoval výkony," hovorí. Okrem fantastického umiestnenia vo finále, kde bol najlepším Európanom, vyhral míting v Toruni a zlepšil slovenský rekord na hodnotu 6,57. V semifinále európskeho šampionátu nechýbalo veľa, aby ho prekonal, rovnako tak vo finále. "Tam som už cítil únavu," priznal.

 

Zdôraznil však, že to nie je iba jeho úspech, ale celého tímu na čele s trénerkou Naďou Bendovou a ďalším trénerom Róbertom Kresťankom. "Chcem sa im všetkým poďakovať," povedal.

 

img

Zľava manažér Alfonz Juck, trénerka Naďa Bendová, Ján Volko a tréner Róbert Kresťanko. Foto: Netky.sk/MB

 

 

 

Pred letnou sezónou ho čaká najdlhšia príprava - až šesťtýždňová - v Portugalsku, z ktorej sa vráti  začiatkom mája. "My sa tam prestriedame, aby nevznikla ponorková nemoc," zažartovali obaja tréneri. 

 

Po nej už budú nasledovať ostré štarty - zatiaľ sú potvrdené dva, jeden v Ostrave na Mítingu Zlatej tretry 13 júna a druhý v Šamoríne, na mítingu PTS 29. júna.

 

"Ak by prišla ponuka z Diamantovej ligy, určte by sme ju prijali," priznal skromný mladík, ktorý si ešte neuvedomuje, že sa stáva hviezdou. "Nikdy som nad tým takto nerozmýšľal."

 

Vrcholom budú samozrejme Majstrovstvá Európy v Berlíne od 7. do 12. augusta. S akými cieľmi tam ide? "Chcem robiť postupné kroky. Postúpiť z rozbehov, potom z medzibehov a samozrejme aj  zo semifinále. Najväčšie šance na finále mám na dvestovke." 

 

O časoch nechce hovoriť, vďačný bude za akékoľvek zlepšenie jeho osobných výkonov - na stovke je to 10,15, na dvestovke 20,33. A kedy padnú magické hranice desiatich a dvadsiatich sekúnd?

 

"Ťažko povedať, ale myslím si, že skôr padne tá 20-sekundová na dvestovke,"  hovorí Ján Volko. A čo je jeho snom? "Jednoznačne olympiáda," priznáva bez rozpakov, i keď by ho určite potešila aj pozvánka z Diamantovej ligy či úspech na Majstrovstvách sveta alebo Európy. 

 

Celý rozhovor pre Netky.sk nájdete v priloženom videu.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies