VIDEO Jamie Dornan navštívi filmový festival v Karlových Varoch

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 15:58 • 2 min
VIDEO Jamie Dornan navštívi filmový festival v Karlových Varoch

BRATISLAVA - Na 51. ročník Medzinárodného filmového festivalu Karlovy Vary, ktorý sa bude konať od 1. do 9. júla, príde aj herec Jamie Dornan. Tridsaťštyriročný rodák z Holywoodu v Severnom Írsku predstaví otvárací film podujatia Anthropoid, ktorý bude mať na festivale svetovú premiéru. Spolu s ním sa ukážu aj režisér vojnovej drámy Sean Ellis, herečky Charlotte Le Bon, Aňa Geislerová a ich kolega Toby Jones.

slovakia

left justify in out

Dej snímky sa sústredí na pražský atentát na nacistického funkcionára Reinharda Heydricha z roku 1942, známy aj ako operácia Anthropoid. Vo filme sa okrem spomínaných predstavili aj Cillian Murphy, Alena Mihulová, Harry Lloyd, Bill Milner, Jan Budař a ďalší. Na scenári sa podieľal spolu so Seanom Ellisom aj Anthony Frewin.


Jamie Dornan odštartoval kariéru ako model pre významné módne značky. Na filmovej scéne debutoval v roku 2006 snímkou Mária Antoinetta, v ktorej stvárnil grófa Axela von Fersena.

 

Okrem toho sa objavil aj vo filmoch ako Beyond the Rave (2008), Shadows in the Sun (2009) alebo Flying Home (2014). V rokoch 2011 až 2013 si zahral v seriáli Kde bolo, tam bolo (2011) a od roku 2013 účinkuje v televíznom projekte The Fall (2013).

 

V roku 2015 sa predstavil v snímke Päťdesiat odtieňov sivej, kde stvárnil multimilionára Christiana Greya. Zahrá si aj vo dvoch pokračovaniach s názvami Fifty Shades Darker a Fifty Shades Freed.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona