VIDEO Jakub Hromada sa stal novou posilou českého majstra!

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 08:49 • 2 min
VIDEO Jakub Hromada sa stal novou posilou českého majstra!

Praha - Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Jakub Hromada sa stal oficiálne hráčom Slavie Praha. S úradujúcim český majstrom podpísal stredopoliar trojročnú zmluvu, do klubu prichádza zo Sampdorie Janov.

slovakia

left justify in out

"Prvé dojmy sú jednoznačne krásne, prichádzam do klubu, ktorý je úradujúcim majstrom. Je tu krásny štadión, a pretože sme práve začali prípravu, mal som šancu sa zoznámiť aj s chlapcami. Bohužiaľ sa do tréningu zapojím až neskôr, ale teším sa na svoje pôsobenie v Slavii," povedal Hromada pre oficiálny web Slavie.

 

Pôvodne mal aktuálne reprezentovať Slovensko na ME hráčov do 21 rokov v Poľsku, v poslednej chvíli mu ale účasť znemožnilo zranenie kolena. "Najprv sa zdalo, že to bude vážnejšie. Väz ale asi nie je úplne roztrhnutý a do dvoch mesícov by to mohlo byť v poriadku. Nechcem ale predbiehať. Dôležité je dať sa na sto percent do poriadku."

 

V minulej sezóne hral Hormada na hosťovaní za Viktoriu Plzeň, teraz zamieril do Prahy. "Z jeho príchodu máme veľkú radosť, vďaka nemu sme vhodne doplnili tím. Je to výborný hráč preverený v ťažkých zápasoch českej ligy i európských pohárov. Teraz je ale najdôležitejšie, aby sa dal zdravotne do poriadku. O jeho kvalitách nepochybujeme," uviedol generálny riaditeľ Slavie Martin Krob.

 

Hromada sa v juniorskom veku sťahoval z rodných Košíc do Michaloviec a neskôr do akadémie slávneho Juventusu Turín. Pôsobil aj v juniorke FC Janov a Pro Vercelli. V roku 2015 podpísal kontrakt so Sampdoriou Janov, odkiaľ ale putoval na hosťovanie najskôr do Senice (205/2016) a potom do Viktorie Plzeň (2016/2017). So Slaviou bude bojovať o prienik do skupinovej fázy Ligy majstrov. Slovensko reprezentoval na všetkých mládežníckych úrovniach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies