VIDEO Jak se zbavit nevěsty, rozprávka pre dospelých mieri do kín

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 17:57 • 2 min
VIDEO Jak se zbavit nevěsty, rozprávka pre dospelých mieri do kín

BRATISLAVA - Do slovenských kín mieri nová česká komédia Jak se zbavit nevěsty. Ide o druhý film režiséra Tomáša Svobodu (Hodinový manžel, 2014), ktorý do svojho najnovšieho počinu obsadil známe české tváre, ale aj slovenských hercov. V luxusom nabitej komédii si zahrali Lenka Vlasáková, Andrea Kerestešová, David Matásek, Jana Švandová, Jaroslav Plesl, Kordula Stropnická, Matěj Ruppert, Jana Kolesárová, Vladimír Kratina, Veronika Žilková i Marek Majeský.

slovakia

left justify in out

Snímka rozpráva príbeh Evy - modernej dynamickej ženy, ktorá sa popri synovi a ráznej mame stará aj o svoju cukráreň. S bývalým manželom vychádza veľmi dobre, a keď ju pozve na romantickú a drahú večeru pri sviečkach, dúfa, že ich vzťah naberie druhý dych a potvrdia sa slová priateľky: "neboli by ste prví, čo sa rozviedli a zase dali dokopy". Miesto toho sa však dozvedá, že jej exmanžel sa bude ženiť s krásnou klaviristkou. Eva tak musí riešiť "trable s láskou", životom a jednou nepohodlnou nevestou. Výdatne jej pritom asistuje jej svojrázna matka, ktorá sa nikdy nevzdáva, vždy si vie rady a zničiť cudziu svadbu je pre ňu tá správna výzva.

 

Autorom scenára "komédie pre ženy" je Marcel Bystroň, ktorý sa tiež podpísal pod scenáre štvrtého a piateho dielu divácky úspešného titulu Kameňák (2013, 2015). V rozhovore pre TASR pripustil, že nová česká komédia nemá ďaleko od grotesky. "V romantických komédiách je groteska povolená, keď si vezmem Nesvadbovo, Nevesta na úteku alebo Svadba môjho najlepšieho priateľa, tam tá groteska je, občas sa tam objaví, padajú tam dokonca na banánových šupkách," objasnil scenárista, ktorý je tiež producentom filmovej novinky. Komédia divákov zavedie aj na rodinnú regatu, budú svedkami pretekov - bratského súboja o miesto prednostu prosperujúcej zubnej kliniky. Pobaviť ich môže spevák kapely Monkey Business Matěj Ruppert v úlohe futbalového trénera.

 

Marcel Bystroň do scenára zakomponoval aj pre grotesky tak typickú šľahačkovú bitku. "To je moja obľúbená scéna, už dávno som chcel urobiť tortovú bitku, režisér to stvárnil v spomalených záberoch, čo mi v tejto chvíli neprekáža, bolo to zaujímavé," poznamenal a zároveň priznal, že do filmu sa dostali i jeho vlastné skúsenosti s manželstvami a rozvodmi. "Hovoril som si, že by som si prial, aby som so ženami vychádzal po rozvode lepšie, bohužiaľ realita je iná, tak som si urobil iba rozprávku, ako by som chcel, aby to vyzeralo, keby to bolo všetko v pohode."

 

Komédia Jak se zbavit nevěsty je v českých kinách od konca apríla, momentálne má návštevnosť v ČR okolo 70.000 divákov. "Je to ľahko úspešné číslo, nie je to blockbuster, ale čo sme očakávali, to je a máme stabilných divákov, máme z toho filmu radosť," doplnil a na margo "luxusnej" romantickej komédie dodal: "Ja milujem Popolušku a vôbec princíp Popolušky. Nechceme ukazovať žiadne drastické veci, špinu, sociálne problémy, žiadne umieranie detí. Urobili sme rozprávku pre dospelých od make-upu cez kostýmy po kameru. To bol zámer, samozrejme, niektorým ľuďom sa nebude páčiť, že je to vzdialené od reality, ale je to film a dodržiava pravidlá romantickej komédie".

 

Snímku Jak se zbavit nevěsty prináša do slovenskej kinodstribúcie od 19. mája spoločnosť Bontonfilm.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies