VIDEO: Izraelskí lekári oddelili dvojčatá zrastené hlavami!

NETKY.SK • 6 September 2021, 12:29 • 2 min
VIDEO: Izraelskí lekári oddelili dvojčatá zrastené hlavami!

JERUZALEM - Zriedkavú operáciu uskutočnili lekári v nemocnici v izraelskom meste Beer Ševa. Zákrok trval 12 hodín, zúčastnili sa na ňom desiatky expertov z Izraela a zo zahraničia a predchádzali mu mesiace príprav. Pomocou operácie oddelili ročné dievčatá, ktoré boli zrastené hlavami.

slovakia

left justify in out

 

Takúto operáciu lekári vo svete doteraz vykonali len 20-krát a v Izraeli po prvý raz, píše BBC. Siamské dvojčatá sa narodili v auguste minulého roka. Podľa odborníkov by po operácii mali viesť normálny život.

Obe dievčatá sa z operácie zotavujú. "Dýchajú a jedia samostatne," uviedol Eldad Silberstein, vedúci oddelenia plastickej chirurgie nemocnice.

 

Prečítajte si: Baklažán znižuje riziko srdcových chorôb

 

Mesiace pred chirurgickým zákrokom im boli do hláv vložené nafukovacie silikónové vaky, ktoré sa pravidelne rozťahovali, aby sa natiahla koža. Nová koža potom bola použitá na utesnenie ich hlavy po rekonštrukcii lebiek.

 

Možno vás zaujme: Muž si vložil 20-centimetrového úhora do konečníka, aby vyzdravel! Čo nasledovalo?

 

Príprava tiež zahŕňala vytvorenie 3D modelu virtuálnej reality dvojčiat, povedal Mickey Gideon, hlavný Sorochov neurochirurg. „Na našu radosť všetko prebehlo tak, ako sme dúfali.“ 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies