VIDEO Izrael sužujú požiare, pomoc pri hasení mu prisľúbilo Grécko aj Chorvátsko

NETKY.SK • 24 November 2016, 08:18 • 2 min
VIDEO Izrael sužujú požiare, pomoc pri hasení mu prisľúbilo Grécko aj Chorvátsko

TEL AVIV - Izrael požiadal v stredu Chorvátsko a Grécko, aby mu pomohli s hasením rozsiahlych požiarov, ktoré sužujú židovský štát už druhý deň. Obe krajiny podľa vyjadrenia kancelárie izraelského premiéra Benjamina Netanjahua reagovali prísľubom vyslania lietadiel, ktoré budú pomáhať pri hasení ohňa, uviedla agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Rozsiahle požiare trápia viaceré oblasti na severe Izraela, vrátane okolia metropoly Jeruzalem a mesta Haifa, už dva dni. Oheň ešte viac rozdúchava silný vietor a zhoršujú ho tiež pretrvávajúce horúčavy. Príčinu požiarov izraelská polícia momentálne vyšetruje, pričom sa podľa jej hovorkyne zaoberá aj možnosťou, že ich založili podpaľači.

 

 

 

Požiare si podľa agentúry JTA vyžiadali evakuáciu tisícov ľudí a spôsobili tiež škody na desiatkach domov, z ktorých viaceré aj celkom zničili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies