VIDEO Ivanka Trumpová je z nemeckej kancelárky nadšená! Pri oficiálnej návšteve Berlína si celkom porozumeli

NETKY.SK • 26 Apríl 2017, 11:25 • 2 min
VIDEO Ivanka Trumpová je z nemeckej kancelárky nadšená! Pri oficiálnej návšteve Berlína si celkom porozumeli

BERLÍN - Napriek tomu, že prezident Donald Trump a Angela Merkelová sa v politických názoroch nezhodujú, jeho poradkyňa Ivanka Trumpová sa summite žien W20 nešetrila chválou na nemeckú kancelárku.

slovakia

left justify in out

Pri svojej prvej oficiálnej návšteve Berlína sa dcéra a poradkyňa Donalda Trumpa Ivnka Trumpová stretla s kancelárkou Angelou Merkelovou. Pre nemecké médiá poskytla po spoločnom stretnutí rozhovor, v ktorom povedala, že kancelárka je výborným príkladom pre každú ženu a všetci sa od nej majú čo učiť. „Spolu sme diskutovali o vede a techike,“ vyjadrila sa.

 

Kancelárka spoznala Ivnaku Trumpovú v marci pri štátnej návšteve vo Waschingtone, v tom čase ju Merkelová pozvala na summit žien zo skupiny G20 nazvaný Women20. Medzičasom sa z prezidentovej dcéry stihla stať aj jeho poradkyňa. Ivanka si počas summitu zaspomínala na prvé stretnutie s Merkelovou a jej otcom prezidentom Donaldom Trumpom. „Ja a môj otec sme si s kancelárkou neuveriteľne porozumeli. Verím, že to bol začiatok nášho vrúcneho vzťahu, ktorý bude trvať aj naďalej.“  Zneli prekvapujúco jej slová.

 

Keď sa Ivanky novinári opýtali na útočné vyjadrenia, ktoré jej otec počas predvolebnej kampane Merkelovej adresovala odpovedala: „Neviem, čo máte na mysli. Môj otec si neberie servítku pred ústa a hovorí vždy veľmi otvorene. Na druhej strane je však veľmi srdečný a empatický.“

 

                   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies