VIDEO Islamský štát ukázal popravu izraelského špióna, zastrelilo ho dieťa

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 06:35 • 2 min
VIDEO Islamský štát ukázal popravu izraelského špióna, zastrelilo ho dieťa

BEJRÚT - Militanti z extrémistickej skupiny Islamský štát (IŠ) v utorok zverejnili na internete videozáznam zobrazujúci usmrtenie zadržiavaného izraelského Araba, ktorého označovali za špióna pracujúceho pre tajnú službu Mosad.

slovakia

left justify in out

Mladý muž identifikovaný ako Muhammad Musallam na záberoch najskôr sedí v miestnosti oblečený v oranžovej kombinéze a rozpráva o tom, ako sa nechal naverbovať a vycvičiť izraelskými spravodajskými agentmi. Následne ho vedú na pole, kde ho popraví strelou do hlavy dieťa, ktoré starší, francúzsky hovoriaci bojovník nazýva jedným z "mláďat kalifátu". Agentúra Reuters ani predstavitelia izraelských bezpečnostných zložiek zatiaľ nedokázali overiť pravosť záznamu.

 

 

 

 

Militanti o zadržaní Musallama informovali ešte v prvej polovici februára, keď zverejnili jeho priznanie sa k špionáži. Rodina Izraelčania rovnako ako aj tamojší predstavitelia popierali, že by pracoval pre Mosad. Musallam podľa rodičov zmizol v októbri po tom, čo vycestoval do Turecka ako turista.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies