VIDEO Islamský štát dlhé roky nevedia poraziť ani veľmoci, aká je ich tajná zbraň?

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 15:12 • 2 min
VIDEO Islamský štát dlhé roky nevedia poraziť ani veľmoci, aká je ich tajná zbraň?

BRATISLAVA – Úspech a porážka Islamského štátu v irackom Mósule a postup sýrskej armády v meste Rakka, sa dá považovať za veľký úspech, no ich vytlačenie z miest sa nedá považovať za ich porazenie.

slovakia

left justify in out

Hlavným esom v rukáve, ktorým disponuje hnutie IS je myšlienka a silné presvedčenie, ktorému mnohí ani nerozumejú. A pritom sa im darí nachádzať stále nových a nových prívržencov, aby bojovali po ich boku v mene kalifátu a to nie len na Blízkom východe, ale aj v Afrike či na Filipínach.  Za kľúčovú myšlienku sa predpokladá konvertovanie kresťanov na islam a vyvolanie strachu či paniky u civilného obyvateľstva.

 

img

 

Aj napriek nedávnemu zabitiu ich vodcu Abú Bakra al-Bagdádího, nie je všetkým dňom s brutalitou, zabíjaním civilistov a atentátov koniec. Momentálne sa prívrženci IS sťahujú a zhromažďujú v Afganistane, aby sa pripravili na ďalšie možné útoky voči nevinným ľudom.

 

Aké sú vzťahy v tomto regióne medzi svetovými veľmocami, kto vlastne financuje IS, čo v najbližšej dobe čaká Európu a kde nastala chyba, že už celých 15 rokov bojujeme proti teroristickým oraganizáciám a nedarí sa nám ich eliminovať? Na otázky nám odpovedal bezpečnostný analytik Milan Žitný. Viac podrobností sa dozviete v priloženom videu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona