VIDEO Írska speváčka Sinéad O Connor urobila kontroverzné rozhodnutie: Konvertovala na islam!

NETKY.SK • 26 Október 2018, 09:21 • 2 min
VIDEO Írska speváčka Sinéad O Connor urobila kontroverzné rozhodnutie: Konvertovala na islam!

DUBLIN - Írska poprocková speváčka Sinéad O'Connor konvertovala na islamskú vieru.

slovakia

left justify in out

O'Connor si zároveň zmenila meno na Shuhada Davittová a poďakovala moslimom za podporu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Love the life you have and be grateful for what you are!!!

Príspevok, ktorý zdieľa Sinead O'Connor (@oconnor.sinead),

 

Speváčka dodala, že jej rozhodnutie je "prirodzeným záverom cesty každého inteligentného teológa" a "všetko štúdium náboženských textov vedie k islamu". Zverejnila i video, na ktorom spieva azán - islamskú výzvu na modlitbu. Na sociálnej sieti Twitter zdôraznila, že je "hrdá na to, že sa stala moslimkou".

 

Írsky imám Umar Al-Qadri zároveň vo štvrtok zverejnil na Twitteri videozáznam, na ktorom O'Connor vyhlasuje islamskú deklaráciu viery.

Nejde však o prvý prípad, keď sa táto speváčka verejne vyjadrila k náboženstvu. V roku 1992 vyvolala pobúrenie, keď v priamom prenose americkej televízie roztrhala fotografiu pápeža Jána Pavla II.

 

 

O sedem rokov neskôr ju Írska ortodoxná katolícka a apoštolská cirkev vysvätila vo francúzskych Lurdoch za kňažku. Katolícka cirkev, ktorá nepovoľuje ženám túto úlohu, jej vysvätenie neuznala, dopĺňa britské médium.

 

O'Connor debutovala v roku 1987 albumom The Lion and the Cobra, celkovo má na konte desať štúdiových platní. Preslávila ju najmä skladba Nothing Compares 2 U z roku 1990, ktorú napísal zosnulý americký spevák Prince.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies