VIDEO Irán predstavil prvý supermoderný tank Karrar vlastnej výroby

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 07:14 • 2 min
VIDEO Irán predstavil prvý supermoderný tank Karrar vlastnej výroby

TEHERÁN - Irán dnes predstavil prvý vysoko sofistikovaný tank vlastnej výroby s názvom Karrar a spustil jeho sériovú výrobu.

slovakia

left justify in out

Podľa iránskeho ministra obrany Hosejna Dehkána ide o jeden z najmodernejších tankov na svete, najmä čo sa týka "sily, presnosti a pohyblivosti", informovala agentúra MNA.

 

 

Tank je vybavený elektrooptickým systémom kontroly paľby, laserovým zameriavačom, balistickým počítačom či pokrokovým navigačným zariadením. Je schopný strieľať aj na pohybujúce sa ciele za tmy. Vozidlo má tiež automatický systém guľometnej paľby, dokáže sa dostať cez rieky, a to i pod hladinou.

 

 

 

Dehkán poznamenal, že Karrar je "v niektorých aspektoch ešte dokonalejší než ruský T-90MS". Sériová výroba nového iránskeho tanku bude prebiehať v provincii Lorestán na západe krajiny. Islamská republika vyrába svoje vlastné zbrane a vojenské vybavenie vrátane rakiet, stíhačiek a ponoriek už viac než 20 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies