VIDEO: Inšpiroval ich Liverpool, hráči Tottenhamu po postupe hovoria o zázraku

NETKY.SK • 9 Máj 2019, 09:53 • 2 min
VIDEO: Inšpiroval ich Liverpool, hráči Tottenhamu po postupe hovoria o zázraku

AMSTERDAM - Finále tohtoročnej Ligy majstrov bude čisto anglické! Pred začiatkom najprestížnejšej klubovej súťaže by to čakal málokto. Futbalových priaznivcov po celom sveta však nadchol spôsob akým sa najskôr Liverpool a včera Totthenham Hotspurs prebojovali do madridského finále.

slovakia

left justify in out

Nečakané sa stalo skutočnosťou

Hoci pred odvetami semifinále futbalovej Ligy majstrov to vyzeralo na finále FC Barcelona - Ajax Amsterdam, napokon sa o trofej pobijú 1. júna v Madride anglické tímy FC Liverpool a Tottenham Hotspur. Bude to prvé výlučne anglické finále najprestížnejšej klubovej futbalovej súťaže od sezóny 2007/2008, keď finálovú dvojicu tvorili Manchester United a FC Chelsea.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🤯⚡️Yes @lucasmoura7, that really did happen last night! ⚽️⚽️⚽️ #COYS #THFC #UCL

Príspevok, ktorý zdieľa Tottenham Hotspur (@spursofficial),

 

Anglicko je na nohách

Obaja aktuálni finalisti sa prebojovali do rozhodujúceho boja o titul po výkonoch v odvetách, ktoré si zaslúžia miesto vo futbalovej histórie. Zatiaľ čo FC Liverpool doma na Anfield Road štyrmi gólmi "vylial" z pohára veľkú Barcelonu, Tottenham v odvete na trávniku Ajaxu strelil za stavu 0:2 vďaka hetriku Brazílčana Lucasa Mouru po prestávke tri góly a vďaka väčšiemu počtu zásahov na súperovo ihrisku postúpil po prvý raz vo svojej klubovej histórii do finále LM. "Kohúti" z White Hart Lane sa stanú štyridsiatym tímom, ktorý si zahrá vo finále Ligy majstrov, resp. jej predchodcovi Európskom pohári majstrov. Súťaž sa po štrnásty raz dočká anglického víťaza. Viac ich majú na konte iba španielske kluby (18).

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dancing in the dressing room! 🕺 #COYS - 📱 @moussasissokoofficiel

Príspevok, ktorý zdieľa Tottenham Hotspur (@spursofficial),

 

Vraj išlo o zázrak

"Je to neuveriteľné. Počas dvoch dní sme videli dva futbalové zázraky. Tottenham mal iba jeden polčas na to, aby strelil tri góly a dokázal to," rozplýval sa niekdajší tréner Tottenhamu aj anglickej reprezentácie Glenn Hoddle. "Ťažko sa mi hovorí, to všetko, tie obrovské emócie, ktoré môže priniesť iba futbal. Moji hráči sú hrdinovia, hovorím to už dlhší čas, ale o druhom polčase v odvete proti Ajaxu v ich podaní to platí dvojnásobne. A Lucas Moura je superhrdina. Ďakujem futbalu a mojim hráčom, že som toto dnes večer mohol zažiť," neskrýval nespútané emócie tréner Tottenhamu Mauricio Pochettino, ktorý sa po treťom a postupovom góle Mouru ocitol na kolenách.

Obranca Tottenhamu Danny Rose v prvej reakcii priznal, že on a jeho spoluhráči sa inšpirovali aj utorkovým hrdinským bojom Liverpoolu proti Barcelone. "Liverpool nám ukázal, že šou sa neskončí dovtedy, kým naozaj nie je koniec. Boli sme sklamaní po prvom zápase aj prvom polčase dnes večer. Potom sme sa však rozbehli. Samozrejme, mali sme aj šťastie, ale teraz sa tešíme na finále," cituje Rosa portál BBC Sport.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies