VIDEO Infarktový žartík desí turistov na sklenenom moste, kilometer nad zemou

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 06:00 • 2 min
VIDEO Infarktový žartík desí turistov na sklenenom moste, kilometer nad zemou

HEBEI - Turistov v čínskej provincii Hebei desí žartík prevádzkovateľov skleneného mosta na hore Yuntai. Vo výške viac ako 1 000 metrov nad zemou to musí byť hrozivý zážitok.

slovakia

left justify in out

Správcovia parku však pred špeciálnym efektom praskajúceho skla vopred varujú. Niektoré kanadské žartíky využívajúce technológie k vydeseniu prekvapených okoloidúcich sú nevinné. Iné sú evidentne nafingované za účelom vytvorenia virálneho videa.

 

Ťažko povedať, ako je to v prípade praskajúceho skleneného mosta v Číne. Každopádne keď viete, že je tento sklenený most v Handan na hore Yuntai vo výške jedného kilometra nad zemou, okamžite pochopíte, prečo sú ľudia vo videách tak vydesení.

 

Prevádzkovateľ mosta sa oficiálne ospravedlnil: ide vraj o špeciálny efekt, nie o reálne poškodenie mosta. Údajne je medzi funkčnou vrstvou skla vložená vrstva "dekoratívne", ktorá simuluje praskanie a vytvára viditeľné pukliny. Dokonca je vraj počuť zvuk pripomínajúci praskanie skla. Turisti sú údajne na žartík vopred upozornení.

 

VIDEO Sklenený most v Číne je len pre tých najodvážnejších

 

Vtip je podľa správ z Číny jednoduchou elektronickou hračkou (bohužiaľ nie je upresnené, akú zobrazovaciu technológiu používa). Efekt praskajúceho skla sa spúšťa na základe infračerveného senzora a je inštalovaný na niekoľkých sklenených paneloch mosta.

 

Sklenené mosty patria v Číne k obľúbeným atrakciám, je ich celkom niekoľko desiatok. Niektoré sú stovky metrov nad zemou. V minulosti už turisti v Číne zažili na mostoch i reálne poruchy, našťastie bez fatálnych následkov.

 

Aby návštevníci nemali obavy z toho, že pod nimi most "praská", vykonávajú pracovníci parku každé ráno kontroly skleneného mosta, ktorý je dlhý 266 metrov. "Keby nastala reálna porucha, most by sme okamžite uzavreli," upokojuje správca parku návštevníkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona