VIDEO Idylku na pláži prerušil 550 tonový armádny kolos!

NETKY.SK • 22 August 2013, 15:37 • 2 min
VIDEO Idylku na pláži prerušil 550 tonový armádny kolos!

MOSKVA – Keď sa povie more a pláž každý si okamžite predstaví pokoj a ničnerobenie. Kvôli oddychu, relaxu a pokoju prišli na pláž aj títo Rusi, tí však boli veľmi nepríjemne prekvapení.

slovakia

left justify in out

Ich relax totiž narušilo gigantické vojenské vznášadlo, ktoré si nacvičovalo vylodenie na brehu. Obrovský stroj má 60 metrov a 550 ton. Podľa svedkov vznášadlo bolo „neuveriteľne hlučné a robilo obrovské vlny.“

Keď sa stroj dostal na breh vyskákali z neho výsadkári a chceli nech si dovolenkári zoberú svoje uteráky a slnečníky a odídu preč. Hovorca ruského ministerstva obrany povedal, že vznášadlo bolo na pláži na vojenskom cvičení. „Vylodenie sa na pláži je normálne,“ povedal hovorca. „Čo však ľudia robili na pláži, ktorá je majetkom armády mi jasné nie je,“ dodal.

Podľa hovorcu pláž patrí k vojenskej základni, Chmelevka tá je však vzdialená kilometre ďaleko od pláže Mechnikovo, kde sa vznášadlo objavilo. Pláž sa nachádza neďaleko mesta Kaliningrad pri Baltskom mori.

Každopádne Rusi sú pohoršení a mnohí z nich sa pýtajú: „Prečo armáda robí takéto cvičenia práve v nedeľu?“

Vznášadlo je majetkom ruskej armády. Je 60 metrov dlhé a váži 550 ton. Dokáže vyvinúť rýchlosť až 60 uzlov (110 km/h) a odnesie naraz až 400 vojakov a taktiež sa používa na prenos rakiet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies