VIDEO Identifikovali mladíka, ktorý vyzýval na vraždenie kresťanov: Je to syn bývalého imáma

NETKY.SK • 10 August 2016, 08:21 • 2 min
VIDEO Identifikovali mladíka, ktorý vyzýval na vraždenie kresťanov: Je to syn bývalého imáma

BRUSEL - Prokuratúra z belgického mesta Verviers dnes potvrdila informácie, že mladík na videonahrávke, na ktorej vyzýva na vraždenie kresťanov a ktorú v pondelok zverejnili médiá patriace do vydavateľstva Sud Presse, je synom bývalého imáma Shayha Alamiho z mestečka Dison na juhovýchode Belgicka.

slovakia

left justify in out

Podozrenie, že mladík šíriaci nenávisť je synom radikálneho imáma, na ktorého sa vzťahuje dekrét o vyhostení z krajiny, už v pondelok zverejnil štátny tajomník pre azylovú a migračnú politiku Theo Francken.

 

 

Túto informáciu dnes potvrdila prokuratúra z Verviers. Podľa nej mladý muž z videozáznamu je neplnoletý (18 rokov dosiahne v novembri) a video, na ktorom v rámci modlitby v arabčine volá po zabíjaní kresťanov, je už predmetom policajného vyšetrovania.

 

Policajti mladíka nezastihli na domácej adrese v Disone.

 

Video trvajúce jednu minútu, počas ktorej sa po nočných uliciach Verviers prechádza syn bývalého imáma z Disonu a vyzýva na vraždenie kresťanov, koluje na internete už niekoľko dní. Imámov syn žiada Alaha, aby "zničil odporných kresťanov", a vyhlasuje, že ich treba "zabiť všetkých" a "neušetriť život ani jedného z nich".

 

Na nenávistné video belgické médiá upozornil Inštitút pre výskum médií na Blízkom východe (MEMRI) so sídlom vo Washingtone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona