VIDEO: Identifikovali 120 mŕtvych z padnutého lietadla. Čo ukázali testy?

NETKY.SK • 26 Marec 2022, 14:49 • 2 min
VIDEO: Identifikovali 120 mŕtvych z padnutého lietadla. Čo ukázali testy?

PEKING - Čínske úrady identifikovali 120 zo 132 ľudí na palube dopravného lietadla, ktoré sa z doposiaľ neobjasnených príčin zrútilo na juhu krajiny pred piatimi dňami. Oznámil to v sobotu letecký úrad v Pekingu.

slovakia

left justify in out

Veliteľ hasičského zboru z autonómnej oblasti Kuang-si oznámil, že experti identifikovali pozostatky 114 pasažierov a 6 členov posádky stroja Boeing 737-800 leteckej spoločnosti China Eastern. Úrad dodal, že laboratórne testy trosiek neukázali žiadne stopy po výbušninách.

 

 

Práce na mieste pondelkovej nehody v kopcovitej oblasti neďaleko mesta Wu-čou pokračujú. Dosiaľ tam našli len jednu tzv. čiernu skrinku havarovaného lietadla, záznamník palubnej komunikácie, nie však záznamník letových údajov.

 

Prečítajte si tiež: Požiar v nákupnom centre!

 

Odborníci označili zrútenie tohto lietadla ako veľmi neobvyklé, píše DPA. Stroj začal prudko klesať z výšky viac ako 8 000 metrov a hoci zrejme nakrátko znova nabral výšku, v takmer strmhlavom páde pokračoval a zrútil sa v lesnatej oblasti.

 

 

Podľa úradov neboli viaceré pokusy kontaktovať posádku úspešné. Signál lietadla sa stratil asi tri minúty po začiatku strmého pádu. Na palube letu MU5735, ktorý smeroval z mesta Kchun-ming v provincii Jün-nan do priemyselnej metropoly Kuang-čou (Kanton), bolo 123 pasažierov a 9 členov posádky.

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: Päť členov rodiny vyskočilo z okna!

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies