VIDEO: Hviezda Pelicans si žiada prestup do iného týmu

NETKY.SK • 28 Január 2019, 16:04 • 2 min
VIDEO: Hviezda Pelicans si žiada prestup do iného týmu

NEW ORLEANS - Anthony Davis už nevidí svoju budúcnosť v basketbalovej NBA v klube New Orleans Pelicans. Jeho agent oznámil organizácii, že jeho klient nepredĺži kontrakt a chcel by výmenu do iného tímu.

slovakia

left justify in out

Anthony Marshon Davis Jr. sa narodil 11. marca 1993. V NBA pôsobí už od roku 2012, kedy si ho ako jednotku draftu vybralo práve New Orleans, no v tej dobe ešte pod iným menom Hornets. Hráva na poste podkošového hráča, má vynikajúcu streľbu zo strednej vzdialenosti a jeho výška mu umožňuje zavesiť na kôš takmer z každej pozície. Už 5 krát si zahral v zápase hviezd, z toho 3 razy bol členom základnej päťky týmu za západnú konferenciu, a takisto 3 krát členom prvého týmu obrancov ligy. 

 

 

V roku 2012 hral aj za národný tým USA na olympijských hrách v Londýne. Zaujímavosťou je, že v tom čase ešte nepôsobil v žiadnom týme NBA, len ako budúca jednotka draftu. V Londýne síce toho veľa nenahral, veď USA zložili mužstvo z najlepších hráčov ligy, ale môže sa pochváliť zlatom z olympijských hier. Pri kvalite amerických basketbalistov sa dá výber do olympijského týmu považovať u niektorých aj za vrchol kariéry. V Davisovi preto od začiatku videli budúci potenciál a hviezdu ligy.

 

 

 

Davis má v tejto sezóne priemerne 29,3 bodu a 13,3 doskoku na zápas. Pelicans však patria k podpriemeru súťaže s bilanciou 22 - 28. 

 

"Anthony chce prestúpiť do klubu, ktorý má šancu na úspech. Chcel byť úprimný a myslí si, že výmena je najprospešnejšie riešenie pre obe strany," cituje Davisovho agenta Richa Paula ESPN.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies