VIDEO Hudobník Van Morrison predstavil nový singel Too Late

NETKY.SK • 19 August 2016, 17:07 • 2 min
VIDEO Hudobník Van Morrison predstavil nový singel Too Late

BRATISLAVA - Severoírsky rockový hudobník a spevák Van Morrison zverejnil novú skladbu s názvom Too Late, ktorá pochádza z jeho pripravovanej 36. štúdiovky Keep Me Singing.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatročný rodák z Belfastu predstavil nový singel priamo s videoklipom. Ten vznikol počas hudobníkovho vystúpenia v londýnskom klube Nells Jazz & Blues. Spomínaný album Keep Me Singing sa do predaja dostane 30. septembra, obsahovať bude trinásť skladieb vrátane coververzie hitu Share Your Love With Me, ktorý v minulosti naspievali napríklad Aretha Franklin alebo Kenny Rogers.


George Ivan "Van" Morrison začínal kariéru už ako tínedžer a preslávil sa ako spevák kapely Them. S formáciou nahral okrem iného klasickú rockovú skladbu Gloria, ktorú neskôr prerobili napríklad The Doors, Patti Smith, Jimi Hendrix, David Bowie, Tom Petty či Iggy Pop. V roku 1967 vydal debutový sólový album Blowin' Your Mind!, pričom doteraz ponúkol 35 štúdioviek.

 

Medzi jeho známe skladby patria aj Brown Eyed Girl, Domino, Come Running, Wild Night či Blue Money. Dvojnásobného držiteľa ceny Grammy uviedli v roku 1993 do Rock'n'rollovej siene slávy a o desať rokov neskôr do Skladateľskej siene slávy. Na konte má aj Ivor Novello Award za celoživotný prínos, či BRIT Award za prínos hudbe.


Tracklist albumu Van Morrison - Keep Me Singing:


01 Let It Rhyme
02 Every Time I See A River
03 Keep Me Singing
04 Out In The Cold Again
05 Memory Lane
06 The Pen Is Mightier Than The Sword
07 Holy Guardian Angel
08 Share Your Love With Me
09 In Tiburon
10 Look Beyond The Hill
11 Going Down To Bangor
12 Too Late
13 Caledonia Swing

 





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies