VIDEO Hudobník Ray Davies dostal od princa Charlesa rytiersky titul

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 12:05 • 2 min
VIDEO Hudobník Ray Davies dostal od princa Charlesa rytiersky titul

LONDÝN - Anglický hudobník a spevák Ray Davies dostal od britského princa Charlesa rytiersky titul. Niekdajší spevák a gitarista už nefungujúcej rockovej kapely The Kinks si prevzal čestné ocenenie, vďaka ktorému má právo používať oslovenie Sir, vo štvrtok v Buckinghamskom paláci.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatdvaročného rodáka z Londýna ocenili za prínos britskej hudbe. Muzikantovi vzdali česť aj v roku 2004, keď mu britská kráľovná Alžbeta II. udelila titul CBE (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire). 

Hudobník po ceremoniáli prezradil, že v súčasnosti pripravuje muzikál o súrodencoch, pričom detaily o projekte zatiaľ nie sú známe. Pri tvorbe ho však inšpiroval vzťah s bratom Daveom Daviesom, ktorý tiež pôsobil v The Kinks. Ray Davies uvedie 21. apríla na trh sólový album Americana. Na nahrávke sa podieľala aj sprievodná kapela The Jayhawks alebo producenti Guy Massey a John Jackson. Štúdiovka ponúkne 15 skladieb. 

 



Sir Raymond Douglas Davies sa preslávil v spomínanej kapele The Kinks. Vo formácii pôsobil v období 1964 až 1996 a vydal s ňou množstvo albumov a hity ako napríklad You Really Got Me, Sunny Afternoon či Waterloo Sunset, ktorých je autorom. Kapelu v roku 1990 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Ray Davies má na konte sólové nahrávky Return to Waterloo (1985), The Storyteller (1998), Other People's Lives (2006) alebo Working Man's Café (2007). S Crouch End Festival Chorus ponúkol album The Kinks Choral Collection (2009). Vydal tiež štúdiovku See My Friends (2010), na ktorej sa podieľali aj Bruce Springsteen, Metallica, Paloma Faith, Billy Corgan, Jon Bon Jovi alebo Richie Sambora. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona