VIDEO Hudobník Dan Auerbach streamuje album Waiting on a Song

NETKY.SK • 26 Máj 2017, 11:43 • 2 min
VIDEO Hudobník Dan Auerbach streamuje album Waiting on a Song

BRATISLAVA - Americký hudobník a producent Dan Auerbach sprístupnil na vypočutie očakávaný sólový album Waiting on a Song.

slovakia

left justify in out

Tridsaťosemročný líder dua The Black Keys tak urobil prostredníctvom webstránky združenia amerických rozhlasových staníc National Public Radio (NPR).

 

Novinka oficiálne vyjde 2. júna. Na nahrávke sa podieľali gitaristi Duane Eddy a Mark Knopfler, basgitarista Dave Roe, bubeník Gene Christman, klavirista Bobby Wood a členovia formácie The Memphis Boys. Obsahovať bude dovedna desať skladieb, vrátane piesne Malibu Man, ktorá vznikla ako pocta Rickovi Rubinovi.

 

Hudobník predtým ponúkol videoklipy k piesňam Shine On Me, King of a One Horse Town a Waiting on a Song, v ktorom sa objavili aj spoluautori skladby John Prine a Pat McLaughlin.

Daniel Quine "Dan" Auerbach sa preslávil v spomínanej formácii The Black Keys, v ktorej hrá aj bubeník Patrick Carney. Niekoľkonásobní držitelia ceny Grammy doteraz vydali osem albumov, pričom zatiaľ posledný Turn Blue uviedli na trh v máji 2014. Spevák a gitarista založil predvlani skupinu The Arcs, s ktorou ponúkol štúdiovku Yours, Dreamily (2015).

 

Svoj prvý sólový album Keep It Hid vydal v roku 2009. Auerbach spolupracoval tiež napríklad na albumoch Ultraviolence (2014) Lany Del Rey či Alone (2016) kapely The Pretenders.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies