VIDEO Hudobná ikona Bruce Hampton skolaboval priamo na javisku, smrť v priamom prenose

NETKY.SK • 3 Máj 2017, 11:29 • 2 min
VIDEO Hudobná ikona Bruce Hampton skolaboval priamo na javisku, smrť v priamom prenose

LOS ANGELES - Obľúbený hudobník Bruce Hampton klesol na kolená počas svojho narodeninového koncertu. Baviaci sa dav to považoval za súčasť programu a jeho zvláštneho predstavenia.

slovakia

left justify in out

Mladý klavirista sa akurát chystal predviesť svoje sólo, keď 70-ročný hudobník ostal nehybne ležať na zemi. Až po niekoľkých minútach ostatní hudobníci pochopili, že nejde žart ani súčasť predstavenia. Fanúšikovia sa ďalej bavili a čakali, kým vstane. Známy Excentrický gitarista a jazzový spevák, zomrel v pondelok v noci na priamo počas vystúpenia.

 

Hampton založil niekoľko kapiel vrátane kapely Hampton Grease Band. Mal talent na to, že sa vždy vedel obklopiť talentovanými hudobníkmi, vrátane Dereka Trucksa zo skupiny Tedeschi Trucks Band a Jimmy Herring of Widespread Panic.

 

 

Verejnosť ho uznávala, bol považovaný za výraznú osobnosť, ktorá neraz ovplyvnila iných popredných hudobníkov. V roku 1996 sa ukázal vo filmovej snímke "Sling Blade", ktorú natočil režisér Billy Bob Thornton, odvtedy sa z nich stali dobrý priatelia.  

 

Hampton sa počas koncertu prechádzal po pódiu sem a tam. Pár krát dokonca šokoval publikum tým, že predstieral svoj odchod z javiska do chvíle než sa znova objavil. Potom padol na kolená. Keď ľudia začali uvedomovať, že to nie je žiaden kaskadérsky kúsok, skupina prudko skončila pieseň a hluk padol nad davom. Ohromení fanúšikovia sa pozreli jeden na druhého a spýtali sa, "Čo sa práve stalo?".

 

Neverili vlastným očiam. Počas toho ako záchranári odnášali hudobníka z budovy, na ulici sa zhromaždili jeho fanúšikovia, ktorý ho povzbudzovali hlasitým „Bruceee, Bruceee“, takto tam ostali počas celej noci. Súdny lekár v pondelok informoval média o smrti hudobnej ikony.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona